Έρευνα των Αρχών για την περίεργη υπόθεση με τις τέσσερις θυρίδες των συζύγων επιφανών επιχειρηματιών

Κυνηγώντας τον… άφαντο θησαυρό!

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Σε υπαλλήλους οι οποίοι αποχώρησαν πρόσφατα με εθελούσια έξοδο από το τραπεζικό υποκατάστημα στο Νέο Ψυχικό, από τις θυρίδες του οποίου φέρεται ότι έκαναν φτερά μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 5.000.000 ευρώ, επεκτείνονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής. Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι κάθε φορά επιφορτίζεται με τις θυρίδες μόνο ένας υπάλληλος, πέραν του διευθυντή, ο οποίος οφείλει να έχει εικόνα για ό,τι συμβαίνει στο υποκατάστημά του.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από την τράπεζα το προηγούμενο διάστημα έχουν κληθεί να εξεταστούν ως μάρτυρες για τη μυστηριώδη κλοπή με την ύποπτα επιλεκτική παραβίαση θυρίδων, οι οποίες ανήκουν σε τέσσερις γυναίκες, συζύγους γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών. Η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Ψυχικού στις 13 Νοεμβρίου, αλλά ακολούθησαν ακόμα τρεις καταγγελίες. Λόγω της έκτασης της κλοπής, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας.

Κατά την προανακριτική έρευνα η τράπεζα δέχτηκε ότι έγιναν παραβίαση και κλοπή, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πώς τις διέπραξαν οι δράστες. Η εκτίμηση, πάντως, είναι ότι έφτασαν στις συγκεκριμένες θυρίδες έχοντας εσωτερική πληροφόρηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος της διάρρηξης, ούτε και τι ακριβώς εκλάπη. Η σύζυγος του μεγαλύτερου εισαγωγέα ευρωπαϊκών αυτοκινήτων έχει καταγγείλει κλοπή κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ και μετρητών που ξεπερνούν τα 46.000 ευρώ. Η σύζυγος ενός Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική δήλωσε κλοπή κοσμημάτων αξίας 4.000.000 ευρώ από τη θυρίδα της, ενώ η ιδιοκτήτρια επώνυμου οίκου επίπλων με υποκαταστήματα πανελλαδικά καταγγέλλει κλοπή ποσού άνω των 500.000 ευρώ. Ακόμη μια γυναίκα, μέλος παλιάς ιστορικής οικογένειας στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής με δραστηριοποίηση στα κοινά του Δήμου Ψυχικού, όπου εκτελεί χρέη αντιδημάρχου οικονομικών, κατήγγειλε ότι εκλάπησαν μετρητά ύψους 130.000 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Οι θυρίδες αποτελούν προσωπικό χώρο του μισθωτή στον οποίο δεν υπάρχει καταγραφή βίντεο. Η τράπεζα δεν διαθέτει πρόσβαση σε αυτές και δεν δύναται να γνωρίζει το είδος και την αξία όσων φυλάσσονται. Για να ανοίξει μια θυρίδα, η τράπεζα διατηρεί κλειδί το οποίο επιτρέπει πρόσβαση στο περιεχόμενο συνδυαστικά με το μοναδικό κλειδί του μισθωτή, που παραμένει μόνος στον χώρο της θυρίδας χωρίς παρουσία άλλου προσώπου. Για να δικαιούται αποζημίωση για διαπιστωμένη κλοπή μετρητών και τιμαλφών από θυρίδα, ο μισθωτής θα πρέπει να έχει προβεί σε επιμερισμένη ασφάλιση ώστε να την αξιώσει από την τράπεζα, εφόσον προκύψει από την πλευρά της αμέλεια στα μέτρα ασφαλείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ