Μέσω διαδικτύου η απονομή των 22ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα»

«Η βασίλισσα της ομορφιάς», «Ο πατέρας», «Του Κουτρούλη ο γάμος» και ο «Άμλετ» ήταν οι μεγάλοι νικητές στα φετινά 22α Θεατρικά Βραβεία Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» που απονεμήθηκαν την Κυριακή, σε μια τελετή εντελώς διαφορετική από τις λαμπερές εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπισή της οδήγησαν τους διοργανωτές στην απόφαση να δώσουν τα τρόπαια μέσω διαδικτύου, με χιλιάδες θεατρόφιλους να μπαίνουν από τα σπίτια τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα του θεσμού για να χειροκροτήσουν τους καλύτερους του ελληνικού θεάτρου για την προηγούμενη σεζόν.

Όπως τόνισε ο παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου, «αυτά τα βραβεία, στις συνθήκες που βιώνουμε, αποκτούν μια άλλη βαρύτητα πέρα από την πρωτιά και την αναγνώριση. Την υπενθύμιση πως οι άνθρωποι της σκηνής και οι άνθρωποι της πλατείας είναι ένα σύνολο ενωμένο και απαραίτητο για να γεννηθεί η μαγεία που λέγεται θέατρο».

Δίπλα του, στη σκηνή του θεάτρου Άλφα, όπου στήθηκε η απονομή, βρέθηκαν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιάννης Στάνκογλου, σχολιάζοντας τη θεατρική πραγματικότητα και ανακοινώνοντας τους φετινούς βραβευμένους. Το βραβείο της καλύτερης παράστασης απέσπασε «Η βασίλισσα της ομορφιάς», με την Ελένη Σκότη που κέρδισε και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης Αγορίτσα Οικονόμου αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς.

Η ερμηνεία

Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη, για την ερμηνεία του στον «Πατέρα». Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν επίσης ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος μοιράστηκε το «χάλκινο» τρόπαιο στη σκηνοθεσία της παράστασης «Ο πατέρας» με τον Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, που τιμήθηκε για το έργο «Ο γιος», η Φαίδρα Δρούκα (2η γυναικεία ερμηνεία, «Το υπέροχό μου διαζύγιο»), ο Νίκος Κουρής (3η ανδρική ερμηνεία, «Του Κουτρούλη ο γάμος»), η Μαρίνα Ασλάνογλου (3η γυναικεία ερμηνεία, «Ο πατέρας») και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (2η ανδρική ερμηνεία, «Άμλετ»).

Μαρίνα Ασλάνογλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουν τα τρόπαια στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο οικοδεσπότης της απονομής Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies, τα οποία γυρίστηκαν πάνω σε ευφάνταστα σενάρια, ειδικά γραμμένα για τον κάθε βραβευμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό