Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Η Στέλλα ανησυχεί πως ο Άγης θα καταλάβει ότι αυτή...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Η Μαρίνα κι η Χρύσα...

H Άννα Μάσχα αποκαλύπτει: Μετά από 25 χρόνια με αποκατέστησε

H Άννα Μάσχα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μαμά-δες και...

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη περνά την πρώτη νύχτα του γάμου της με...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».Η Χλόη...

Απόστολος Ρουβάς – Φανή Γιαβρίδου: Οι φωτογραφίες από τον γάμο τους

Ο Απόστολος Ρουβάς και η αγαπημένη του Φανή Γιαβρίδου...

«Κλάταρε» το ΕΚΑΒ! Οδύσσεια 66χρονου με κορονοϊό που μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ στην Κόρινθο

Την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει την ενίσχυση των δομών υγείας, και ενώ η χώρα μαστίζεται από το δεύτερο και πιο φονικό κύμα της πανδημίας, με τους θαλάμους των νοσοκομείων να γεμίζουν ασφυκτικά, οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αφού οι κλίνες στις ΜΕΘ στερεύουν ανησυχητικά και το ΕΚΑΒ προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις με έναν πολύ «γερασμένο» στόλο ασθενοφόρων.

Ενδεικτική της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί είναι η περίπτωση ενός 66χρονου που νοσεί από κορονοϊό, ο οποίος για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, λόγω πληρότητας των κλινών στον Βόλο, αναγκάστηκε να αλλάξει… τρία (!) ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο έμεναν στον δρόμο λόγω βλάβης!

Το θρίλερ άρχισε την περασμένη Παρασκευή, όταν η κατάσταση της υγείας του άτυχου άντρα χειροτέρεψε και έπρεπε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχαν κενά κρεβάτια στο Νοσοκομείο Βόλου, οι γιατροί ζήτησαν τη συνδρομή του ΕΚΑΒ για την εισαγωγή του σε διαθέσιμη ΜΕΘ. Ελεύθερη κλίνη βρέθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου και αμέσως άρχισε η διαδικασία της διακομιδής. Το απόγευμα της Παρασκευής ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου παρέλαβε τον διασωληνωμένο ασθενή, που τον συνόδευαν παθολόγος και αναισθησιολόγος, και ξεκίνησαν το ταξίδι προς Κόρινθο.

Στο Σχηματάρι

Ωστόσο, στο ύψος των διοδίων του Σχηματαρίου το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης, με την αγωνία των γιατρών να κορυφώνεται για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Αμέσως ειδοποιήθηκε άλλη μονάδα από την Αθήνα για να τον παραλάβει. Όμως λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω… έμεινε από βλάβη και το δεύτερο ασθενοφόρο!

Έτσι κλήθηκε τρίτη μονάδα, η οποία παρέλαβε τον ασθενή και τους γιατρούς και αρκετές ώρες αργότερα έφτασαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ευτυχώς, ο 66χρονος πέρασε τη δοκιμασία χωρίς επιπλοκές στην υγεία του και εισήχθη αμέσως σε ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται. Όμως, για τον παθολόγο και τον αναισθησιολόγο που τον συνόδευαν η περιπέτεια είχε και συνέχεια, αφού επέστρεψαν στο Βόλο με… λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αφού πρώτα έδωσαν αγώνα για να πείσουν τον οδηγό του, που φοβόταν να τους παραλάβει επειδή είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται… lifting στους «Weekenders»

Μένουν στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Πάτρας και ο Δημήτρης...

«Kitchen Lab»: Πώς «μεταμορφώνει» ο Άκης τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Ο Άκης Πετρετζίκης, εκτάκτως σήμερα, παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen...

Ολα τα must items για να… ανθίσει η ντουλάπα σου και να ξεχωρίσεις στο styling

Οσο και αν οι μετεωρολόγοι λένε πως ο καιρός...

Η Αλίκη και οι… εμίρηδες της Ρόδου

Η μαφία στη Ρόδο στήθηκε στα πρότυπα του «τσιμέντου»...

Ο… Ιούδας του Στεφανάκου και ο Ουκρανός πολέμαρχος!

Κέρδος μέχρις εσχάτων! Η μάνικα στάζει χρυσό αλλά και...