Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απέτρεψαν τα επεισόδια στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (video)

Με εντάσεις, μικρής έκτασης επεισόδια και δεκάδες προσαγωγές σημαδεύτηκε και η 12η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

βασικό2

Από νωρίς το πρωί πάνω από 5.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους, ενώ drones, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και… κάμερες επιστρατεύτηκαν, ώστε το Αρχηγείο να έχει άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στους δρόμους. Για πρώτη φορά, με απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η χρήση καμερών από τις δυνάμεις των Μέτρων Τάξης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ κατά την επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών ως αποδεικτικό υλικό.

5199602

Νωρίς χθες το πρωί, και παρά την απαγόρευση, περίπου 20 μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) με πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία οργανωμένοι σε μπλοκ προς τη συμβολή της Τζαβέλλα με τη Μεσολογγίου στα Εξάρχεια και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές στην Κρατική Ασφάλεια. Επίσης, σε προσαγωγές από την πλατεία Εξαρχείων και τον Βύρωνα προχώρησαν οι δυνάμεις, ενώ μοτοπορεία πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπό τη διακριτική επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ., στον Άγιο Δημήτριο.

5199852

Ωστόσο, ποινική δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία ασκήθηκε στους δύο δικηγόρους Κώστα Παπαδάκη και Θανάση Καμπαγιάννη, που είχαν υπογράψει το κάλεσμα σε πορεία την 6η Δεκεμβρίου, παρά την απαγόρευση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι δύο δικηγόροι επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συμβολή της Μεσολογγίου με την Τζαβέλλα στα Εξάρχεια για να αφήσουν, όπως είπαν, ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Ωστόσο, συνελήφθησαν και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Παράνομη»

Τόσο ο κ. Παπαδάκης όσο και ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισαν, σύλληψή τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, «στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί, οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

kolonos 1

Στο μεταξύ, βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει καταγραφεί από πολυκατοικία και διακινήθηκε από λογαριασμό «αλληλέγγυων» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταγράψει αστυνομικό διμοιρίας να κρατάει ανθοδέσμη με την οποία «χτυπάει» συνάδελφό του και σκορπίζει τα άνθη της.

βασικό 3

Το επίμαχο υλικό

Όπως ανέφερε η αρχική ανάρτηση, τα λουλούδια είχε εναποθέσει νωρίτερα γυναίκα στη συμβολή της Τζαβέλλα με τη Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Η αναπαραγωγή του επίμαχου υλικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, με αρνητικά και ιδιαίτερα επικριτικά για τη συμπεριφορά του ενστόλου των ΜΑΤ σχόλια.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την τιμωρία του από την υπηρεσία του ενώ, σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Επίθεση 80 αντιεξουσιαστών στο Α.Τ. Κολωνού! Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται οι πέντε αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν περίπου 80 αυτόνομοι υπερασπιστές της ανομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού.

kolonos

Οργανωμένοι ως τάγμα εφόδου, με στρατιωτική διάταξη και ετοιμοπόλεμοι με κοντάρια, μαχαίρια, σουγιάδες, πυροσβεστήρες, δακρυγόνα κ.ά, οι αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυοι, παρά την απαγόρευση για συναθροίσεις, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου ειρηνική πορεία ενάντια στη βία και επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Α.Τ. Κολωνού. Τόσο ο σκοπός όσο και ο αξιωματικός υπηρεσίας αντιλήφθηκαν έγκαιρα την καταδρομική κίνηση και με δύο ασπίδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ταραξίες. Οπως καταγγέλλουν αστυνομικοί για τους αντιεξουσιαστές, «είχαν πρόθεση να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα. Είχαν στρατιωτική οργάνωση και σχηματισμό, και κρατούσαν στρατιωτικά μαχαίρια».
Αμεσα στο αστυνομικό τμήμα μετέβησαν σε συνδρομή πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα από συμπλοκές, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 10 λεπτά, κατάφεραν να απωθήσουν το τάγμα εφόδου προς τον σταθμό του μετρό «Σεπόλια».

Σύλληψη γυναίκας

Κατά την επίθεση πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, εκ των οποίων δύο σοβαρά, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, αστυνομικό εξοπλισμό και σε ιδιωτικό όχημα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ το μεσημέρι της Κυριακής αναφέρει ότι για την επίθεση ακολούθησε η σύλληψη μιας γυναίκας, καθώς ταυτοποιήθηκε από το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς της το οποίο εγκατέλειψε μέσα στο σακίδιό της στον χώρο της επίθεσης.

«Κατά τη διαφυγή τους απερρίφθησαν στο οδόστρωμα σακίδια και αντικείμενα και, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: σακίδιο πλάτης, με δελτίο ταυτότητας ημεδαπής και προσωπικά αντικείμενα» σημειώνεται. «Με τη σε βάρος της δικογραφία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται».

Σχεδόν τρεις ώρες μετά την αποτυχημένη καταδρομική στο Α.Τ. Κολωνού, επίθεση με πέτρες δέχτηκε περιπολικό της Άμεσης Δράσης, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Περίπου δέκα άτομα μόλις αντίκρισαν το όχημα της Ασφάλειας άρχισαν να το πετροβολούν. Κατά την επίθεση δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές, ενώ ύστερα από αναζητήσεις έγιναν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...