Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τι ψάχνει ο Τσουκάλης στις θυρίδες των πλουσίων για την περίεργη κλοπή-μαμούθ

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα στην έρευνα για την κινηματογραφική κλοπή τού τεράστιας αξίας περιεχομένου των τεσσάρων θυρίδων μεγάλης τράπεζας στο Ψυχικό, που κατείχαν σύζυγοι επιφανών επιχειρηματιών.

  • Aπό τον 
    Γιάννη Κωστάλα

Οι δικηγόροι των τεσσάρων γυναικών θα επισκεφτούν το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για να καταθέσουν φακέλους με το ακριβές περιεχόμενο των θυρίδων, τα δικαιολογητικά αγοράς και κατοχής των πανάκριβων χρυσαφικών και κοσμημάτων που έχουν κλαπεί, αλλά και τα απαραίτητα έγγραφα που θα δικαιολογούν τα χρήματα τα οποία υποστηρίζουν πως τους έκλεψαν και την πηγή απόκτησής τους.

Με λίγα λόγια, θα αποδείξουν ότι όντως κατείχαν -και, μάλιστα, νόμιμα- τους θησαυρούς που είχαν ασφαλίσει μέσα στις θυρίδες που παραβιάστηκαν. Παράλληλα προχωρά η έρευνα των αστυνομικών, με την εξέταση αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τον χώρο. Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου να σχηματιστεί μια πρώτη εικόνα. Ο έμπειρος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος μελετά την υπόθεση για λογαριασμό μιας εκ των γυναικών, εξήγησε στην «Epsresso» ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η απάντηση σε κομβικά ερωτήματα.

«Εσωτερική πληροφόρηση»

«Οι θυρίδες παραβιάστηκαν ταυτόχρονα ή τμηματικά; Αν ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να ερευνηθούν άτομα τα οποία επισκέπτονταν το επίμαχο διάστημα αρκετά συχνά τον χώρο ως κάτοχοι θυρίδων και περισσότερες φορές από το σύνηθες» αναφέρει. Ακόμη ένα ζήτημα είναι αν όλες οι θυρίδες είχαν μεταφερθεί από άλλο υποκατάστημα, όπως συνέβη σίγουρα με τη μία, κάτι το οποίο διευρύνει την έρευνα για «εσωτερική πληροφόρηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες θυρίδες ήταν μεγάλου μεγέθους, σαν ντουλάπια, και βρίσκονταν η μια δίπλα στην άλλη στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Με αυτό το δεδομένο, λέει ο Γιώργος Τσούκαλης, πρέπει να αναζητηθεί «αν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και αποτυπώματα από κατόχους θυρίδων και να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκαν τα ίχνη τους σε αυτές που παραβιάστηκαν, αν είχαν απόσταση από τις δικές τους».

Ο έμπειρος ερευνητής δίνει ακόμη μία διάσταση που δεν έχει αναφερθεί: «Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, δεν αποκλείεται οι δράστες να είχαν τοποθετήσει σχεδόν αόρατες μικροκάμερες (σαν αυτές που τοποθετούν στα ΑΤΜ για να υποκλέπτουν τα pin) και να είχαν πλήρη εικόνα για το περιεχόμενο των θυρίδων και πότε τις επισκέφτηκαν οι κάτοχοί τους». Οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους και είχαν καλή πληροφόρηση. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς γνώριζαν ότι το περιεχόμενο των θυρίδων περιείχε τιμαλφή αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τα κλειδιά τους ως κάτοχοι θυρίδων για να φτιάξουν αντικλείδια, τα οποία προφανώς είχαν χρόνο να δοκιμάσουν, όταν σιγουρεύτηκαν από τα κοινωνικά δίκτυα ότι οι ευκατάστατες κυρίες είχαν αναχωρήσει από την Αθήνα για διακοπές, καθώς οι αστυνομικοί τοποθετούν την κλοπή στο διάστημα από 10 έως τέλος Αυγούστου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...