Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Αναστασία… δαγκωτό για δήμαρχος στα Μέγαρα

Δήμαρχος στα Μέγαρα θέλει να γίνει η τραγουδίστρια Αναστασία,...

Πέτρος Γαϊτάνος: «Η Eurovision έχει κάποια στοιχεία που με βρίσκουν απολύτως αντίθετο»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

«Σασμός»: Η Βασιλική είναι έτοιμη να γεννήσει, ενώ ο Ρούσσος έρχεται αντιμέτωπος...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Βασιλική είναι έτοιμη να...

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Στηρίζει μονάδες Υγείας στον ακριτικό Έβρο

Παρέχοντας σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε στον ακριτικό Έβρο ενισχύοντας τις μονάδες υγείας της περιοχής για την εξυπηρέτηση των ιατρικών αναγκών του τοπικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, το «Μαζί για το Παιδί» ενίσχυσε το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης με συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, και προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Δικαίων τροχήλατη αναρρόφηση και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor). Η δωρεά έγινε σε συνέχεια της περσινής της προσφοράς συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της Μονάδας με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα εξυπηρετώντας τις ανάγκες 600.000 κατοίκων από πέντε νομούς της περιοχής.

«Μεγάλη ανάσα στο έργο μας», Μαριάνθη Σκορδαλλά, Διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος & ΜΕΝΝ ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

H Διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος & ΜΕΝΝ ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Μαριάνθη Σκορδαλλά σε δηλώσεις της τονίζει, «Το Μαζί για το Παιδί, αλλά και το σωματείο μέλος του ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» μας έχουν υποστηρίξει έμπρακτα. Οι χορηγίες είναι ανάσα μεγάλη στο έργο μας. Φέτος το «Μαζί για το Παιδί» μας πρόσφερε μια συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών ένα monitor.

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΠΓΝΑ είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο Κέντρο αναφοράς για νεογνά στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Καλύπτει αποτελεσματικά και πλήρως όλα τα προβλήματα υγείας των νεογνών και ιδιαίτερα των προώρων με διάρκεια κύησης 23-37 εβδομάδων. Είναι ένα απομακρυσμένο Νοσοκομείο σε ιδιαίτερα νευραλγική θέση καθώς καλούμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες πληθυσμού της τάξης των 600.000 ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά η κα Μαριάνθη Σκορδαλλά και συνέχισε λέγοντας «Η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται, τα σύγχρονα μηχανήματα παρέχουν αίσθηση ασφάλειας Καταγράφουμε ετησίως 5.000 γεννήσεις και θέλουμε να μπορούμε ανταπεξέλθουμε όπου χρειαστεί, για να δώσουμε στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας από την πρώτη στιγμή της ζωής τους άμεσα τις απαραίτητες φροντίδες. Η στήριξη μας σε αυτό το σκοπό κάνει τέτοιες πράξεις σημαντικές. Το «Μαζί για το Παιδί» και η «ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» είναι δίπλα μας».

Κέντρο Υγείας Δικαίων

Παράλληλα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έκανε δωρεά τροχήλατης αναρρόφησης στο Κέντρο Υγείας Δικαίων που εξυπηρετεί πληθυσμό 8.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Συμπληρωματικά προσφέρθηκε υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου.

«Προσφορά ζωής», Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης, Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Δικαίων

Προσφορά ζωής χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης Νοσηλευτής Τ.Ε
Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Δικαίων, το μηχάνημα τροχήλατης αναρρόφησης που δόθηκε από το Μαζί για το Παιδί.

Ο κ. Σιαφκαλόζης χαρτογραφώντας τις συνθήκες τόνισε πως η προσφορά του συγκεκριμένου μηχανήματος δίνει άλλη «πνοή» στο κέντρο αφού εξυπηρετούνται δεκάδες άνθρωποι.

«Πολλά παιδιά θα χρειαστεί να μπουν σε διαδικασία αναρρόφησης ειδικά το χειμώνα. Μετά από την προσφορά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στο Κέντρο Υγείας Δικαίων νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια, τόσο εμείς όσο και οι δεκάδες οικογένειες της περιοχής. Για τους ανθρώπους που μένουν εδώ η δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος αποτελεί ασπίδα υγείας για εκείνους και τις οικογένειες τους. Η περιοχή έχει 20 χωριά περίπου και ο μέσος όρος των παιδιών ανά χωριό είναι 20 με 30 (αναφέρομαι από νήπια έως τους εφήβους)», λέει ο κ. Σιαφκαλόζης και συνεχίζει, «το ανάλογο μηχάνημα που υπήρχε στο κέντρο υγείας μας, χωρίς υπερβολή ήταν πεπαλαιωμένο. Τώρα πια μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά των παιδιών μας με μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας».

«Το Μαζί για το Παιδί προασπίζει το δικαίωμα μας στην Υγεία», συμπληρώνει ο κ. Σιαφκαλόζης και συνεχίζει

«Τι κάνει την προσφορά του «Μαζί για το Παιδί» ιδιαίτερης σημασίας για εμάς; Μα ότι με ένα μηχάνημα που εξοπλιστήκαμε νιώθουμε πιο ασφαλείς. Όπως είπα η περιοχή είναι γερασμένη, οι νέοι φεύγουν καθώς δεν καλύπτονται βασικές ανάγκες στον τομέα της Υγείας, δεν υπάρχει ασθενοφόρο και το πιο κοντινό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου απέχει 2 ώρες από εμάς. Οπότε αν καλέσουμε το ΕΚΑΒ και δεν έχει κάποιο άλλο δρομολόγιο χρειάζεται 2 ώρες να έρθει σε εμάς και 2 ώρες να φύγει.

Το «Μαζί για το Παιδί» με την κίνηση του αυτή δείχνει ότι δεν είμαστε το τελευταίο χωριό της Ελλάδας, αλλά ότι μας υπολογίζουν και προασπίζουν το δικαίωμα που έχουμε και εμείς στον τομέα της Υγείας. Συμπληρωματικά μας προσφέρθηκε υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου. Και εμείς ερχόμαστε σε επαφή με θετικά κρούσματα. Και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί, ειδικά με την μεταδοτικότητα του ιού, αν δεν είχαμε και αυτή την δωρεά», είπε μεταξύ άλλων ο Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Δικαίων.»

Ίσες ευκαιρίες

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στήριξε τις ακριτικές μονάδες Υγείας της χώρας μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας»

Θερμές Ευχαριστίες

Θέλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς του παραπάνω δύσκολου εγχειρήματος στη Servier Hellas για την δωρεά της τροχήλατης αναρρόφησης και το Trafigura Foundation για το υγειονομικό υλικό Covid-19. που χάρις αυτούς δώσαμε όλοι μαζί «ανάσα» στην πιο ακριτική περιοχή της χώρας μας, στο νευραλγικό τομέα της υγείας.

2 2020 12 09T143807.986

3 2020 12 09T143809.323

MGTPLogo

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμη να χωρίσει τον αλκοολικό Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι η ηθοποιός

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται ο ήδη εύθραυστος γάμος της...

Ουτε καρφίτσα δεν έπεφτε στην πρεμιέρα της Καίτης Γαρμπή στο Lav Stage Athens

Sold out κατέγραψε το weekend της πρεμιέρας της Καίτης...

Η (μεγάλη) γυμνή σχολή της ελληνικής αστυνομίας

Mπήκε στη Σχολή Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα για να φορέσει...

Μπριζίτ Μακρόν: Πρώτη κυρία ή πρώτος κύριος;

Εν μέσω του χάους που έχει δημιουργηθεί από την...

9χρονος αναβάτης, που ίσως γινόταν ο νέος Ρόσι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών

Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια εννιάχρονου αγοριού από την...

Ο συζυγοκτόνος μεγιστάνας και τα λόγια της συζύγου πριν από το τέλος της

Σαν να ένιωθε από καιρό το άγγιγμα του θανάτου...