Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Tι ζήτησε ο βασιλιάς των τσιγγάνων Βασίλης Στηροκλέας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ένας… γαλαζοαίματος Έλληνας έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν! Είναι ο Βασίλης Στηροκλέας, που είναι γνωστός ως «βασιλιάς των Τσιγγάνων»!

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας στο αξίωμα του 46ου προέδρου της Αμερικής, επιθυμούμε να σας απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο εμού προσωπικώς όσο και των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Τσιγγάνων της ωραίας μας Ελλάδας για την εκλογή σας και να σας ευχηθούμε από καρδιάς καλή επιτυχία για την υψηλή σας αποστολή» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο «βασιλιάς» επισημαίνει πως η νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τις προκλήσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι χώρες της Δύσης. «Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως την πανδημία, την κλιματική αλλαγή, τις φυλετικές διακρίσεις, την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και τις τοξικές ανισότητες» σημειώνει ο κ. Στηροκλέας και κλείνει την επιστολή τονίζοντας πως ελπίζει σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα, προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα των ευάλωτων ομάδων των ομοφύλων του.

Οι φίλοι του

«Έχω μεγάλες προσδοκίες από τον νέο πρόεδρο της Αμερικής και αποφάσισα ως Έλληνας Τσιγγάνος να τον συγχαρώ, στέλνοντάς του μέσω e-mail το γράμμα αυτό. Φίλοι μου που ζουν στο εξωτερικό με ενθάρρυναν να το κάνω, λέγοντάς μου ότι ο νέος πρόεδρος θα χαρεί πολύ να μάθει πως η Ελλάδα έχει ηγέτη Ρομά» λέει στην «Espresso» ο «βασιλιάς των Τσιγγάνων». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στηροκλέας παίρνει ανάλογη πολιτική πρωτοβουλία, καθώς πριν από λίγες ημέρες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να στηρίξει έμπρακτα τους Έλληνες Τσιγγάνους που «στερούνται τα αυτονόητα αγαθά και ζουν σε συνθήκες περιθωριοποίησης σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας».

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από την οποία μάλιστα έλαβε απάντηση, όπως υποστηρίζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...