Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ρόδος: Τσάκωσαν δύο Έλληνες μουσουλμάνους που έδιναν φιρμάνι στη ΜΙΤ!

Κατάσκοποι του σουλτάνου

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Η στενή συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών αντικατασκοπίας, και συγκεκριμένα της ΕΥΠ με την αντίστοιχη του Στρατού και την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ., οδήγησε στην εξάρθρωση δικτύου κατασκοπίας της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, που είχε αναπτύξει δραστηριότητα σε ευαίσθητα παραμεθόρια σημεία της επικράτειας, με τη συνεργασία δύο Ελλήνων μουσουλμάνων από τη Θράκη.

κατάσκοπος
Ο γραμματέας του προξενείου Μπαιράν Σαμπαιντίν

Όπως διαπιστώθηκε από την παρακολούθηση που είχε αρχίσει τον περασμένο Αύγουστο σε συνδυασμό με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, εξακριβώθηκε ότι οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στη Ρόδο έδιναν αναφορές στη ΜΙΤ για τις κινήσεις πλοίων του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού και άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά.
Από τη διακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο 54χρονος ναυτικός N.M. από την Κομοτηνή, που εργαζόταν ως πριν από έναν μήνα ως εποχικός μάγειρας σε επιβατικό πλοίο το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στην άγονη γραμμή διασύνδεσης της Ρόδου με το Καστελόριζο και την Κω, επιδείκνυε «ενδιαφέρον» για στρατιωτικούς οι οποίοι ταξίδευαν με το πλοίο. Η ύποπτη δραστηριότητά του επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και επί τρεις μήνες τον «άφηναν» με παραπλανητικές κινήσεις να φωτογραφίζει και να προωθεί υλικό στην Τουρκία μέσω του 35χρονου γραμματέα του προξενείου στην Ρόδο Μπαιράμ Σαμπαιντίν.

Ο ναυτικός έχει ήδη ομολογήσει όσα του αποδίδονται, αφού τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εις βάρος του ήταν συντριπτικά. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην προανακριτική απολογία του, ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου τον είχε προσεγγίσει το καλοκαίρι σε κοινωνική εκδήλωση στη Ρόδο, όπου παρευρέθηκαν και άλλα άτομα από την Κομοτηνή, και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για τις αλλαγές στη φρουρά στο φυλάκιο του Καστελόριζου και να αποτυπώνει σε βίντεο και φωτογραφικό υλικό στο κινητό του τα διακριτικά ελληνικών πολεμικών πλοίων. Ο ίδιος φέρεται ότι ισχυρίζεται πως δεν έπαιρνε αμοιβή, αλλά το έκανε αφιλοκερδώς, επειδή ο γραμματέας τον είχε πείσει ότι ήταν «υποχρέωσή τους να βοηθούν την Τουρκία»!

Είχε δεδηλωμένη στάση

Από τα στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών εξετάστηκε και ο 35χρονος Σαμπαιντίν, που έχει γεννηθεί στη Σώστη Ροδόπης, είναι απόφοιτος του Μαθηματικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διαμένει μόνιμα στη Ρόδο, καθώς είχε οριστεί υπάλληλος του τουρκικού προξενείου. Όπως έγινε γνωστό, είχε δεδηλωμένη στάση κατά των ελληνικών συμφερόντων και έκανε προπαγανδιστικές αναρτήσεις υπέρ της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γι’ αυτό άλλωστε βρισκόταν υπό επιτήρηση.

Σε βάρος και των δύο ελληνικής υπηκοότητας μουσουλμάνων σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπία και παραβίαση των μέτρων ασφαλείας οχυρών κατά συναυτουργία. Άγνωστο για ποιον λόγο, στον 35χρονο Σαμπαιντίν, δόθηκε η μέγιστη διάρκεια προθεσμίας για να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή, ενώ ο 54χρονος μάγειρας N.M. αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Τα ηλεκτρονικά μέσα που κατασχέθηκαν στην κατοχή τους μαζί με άλλα πειστήρια που βρέθηκαν στις κατ’ οίκον έρευνες εξετάζονται.

Ο Νικολόπουλος τους είχε αποκαλύψει το 2017!

Τη δράση του Έλληνα πολίτη, γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο είχε αποκαλύψει σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτηση που είχε καταθέσει στο Κοινοβούλιο. Φαίνεται, όμως, ότι η τότε κυβέρνηση δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά!

Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου 2017 ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε στην ερώτηση προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών: «Άτομο με όνομα Sebahattin B… έχει αναρτήσει στο facebook σύμβολα του τουρκικού εθνικισμού, την ψευτοσημαία της “ανεξάρτητης δυτικής Θράκης” κ.λπ. και παράλληλα δηλώνει απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από το χωριό Σώστης Ροδόπης και τόπο διαμονής τη Ρόδο…».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ρωτούσε πώς «αντιδρούν και ανταπαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και οι συναρμόδιοι υπουργοί όταν ένας Έλληνας πολίτης -και περισσότεροι- (που έχει σπουδάσει με έξοδα του ελληνικού κράτους) προπαγανδίζει δημοσίως, με σύμβολα μίσους και με ψευτοσημαίες, τον ακρωτηριασμό περιοχών της Ελλάδας από τον εθνικό κορμό, δουλεύοντας σε ξένη διπλωματική αποστολή στη χώρα μας; Προβλέπονται κυρώσεις, εάν ναι, θα υπάρξουν και ποιες; Ποια υπηκοότητα έχει αυτό το άτομο; Αληθεύει ότι είναι υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο;»

Τελικά, τόσα χρόνια αργότερα ο κ. Νικολόπουλος δικαιώθηκε μέχρι κεραίας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...