Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Οι επικεφαλείς της Εκκλησίας υψώνουν λάβαρο επανάστασης για τη λειτουργία των ναών στις γιορτές!

«Μαύρα Χριστούγεννα» χαρακτηρίζουν τις φετινές γιορτές οι επικεφαλείς των ελληνικών μητροπόλεων, τις οργισμένες αντιδράσεις των οποίων έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την παρουσία ελάχιστων πιστών στις εκκλησίες και μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα.

«Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν είναι ακατανόητες, ακραίες, προσβλητικές προς την Εκκλησία και ανεφάρμοστες. Μας οδηγούν σε μαύρα Χριστούγεννα και επιπλέον σε ψυχολογική επιβάρυνση του λαού, που αναζητούσε στις εορτές που έρχονται μια αχτίδα φωτός, μια αμυδρή διέξοδο, μια στάλα αισιοδοξίας και πνευματικής αναψυχής, για ν’ αντέξουν τη συνέχεια του μαραθωνίου κατά της πανδημίας. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο οι αποφάσεις αυτές να αναθεωρηθούν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση και του μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου. «Εκτός από τη σωματική άσκηση, ο άνθρωπος έχει ανάγκη και την πνευματική άσκηση. Εκτός από τα σωματικά προβλήματα υγείας, όπως του κορονοϊού, υπάρχουν και τα πάσης φύσεως ψυχικά νοσήματα, που μέσα στην Εκκλησία βρίσκουν ανακούφιση και θεραπεία» εξήγησε.

Για τον διαχρονικό αγώνα της Εκκλησίας να διαφυλάξει «ακαινοτόμητη, ακέραια και καθαρή» την πίστη έκανε λόγο ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. «Έναν τέτοιο αγώνα διεξάγει και σήμερα η Εκκλησία, προς όλους εκείνους οι οποίοι τη θεωρούν ως ένα εγκόσμιο κατασκεύασμα, ως ένα ιδεολόγημα, ως μία πραγματικότητα που υπόκειται στους νόμους της ανθρωπίνης λογικής και φύσεως» τόνισε και εξέφρασε τη θλίψη του που, λόγω αυτής της αντιμετώπισης, της επιβάλλονται σκληρά μέτρα, με αποτέλεσμα οι ναοί να μένουν άδειοι.

«Πνευματική θλίψη»

«Μπορεί οι πόρτες του ναού σήμερα να είναι κλειστές, με τη δικαιολογία των υλικών πραγμάτων που θεωρούνται κρείττονα σε σχέση με τα πνευματικά. Ζούμε, λοιπόν, σε έσχατους, αποκαλυπτικούς καιρούς. Ζητείται η υπομονή για όλους μας, διότι βιώνουμε τον καιρό της πνευματικής θλίψης. Αυτοί που δεν επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι της Βασιλείας του Θεού εμποδίζουν και αυτούς που θέλουν» τόνισε φανερά εξοργισμένος ο μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος και αναρωτήθηκε: «Και έρχεται η υποκρισία της Πολιτείας να επιμείνει, ορίζοντας εννέα ανθρώπους ότι έχουν το δικαίωμα να εκκλησιαστούν τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια! Οι υπόλοιποι, τι;» Επιστολή συνέταξε και ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, διερωτώμενος γιατί, τη στιγμή που επιτρέπεται η έξοδος για σωματική άσκηση, αγορές και άλλες δραστηριότητες, απαγορεύεται στους χριστιανούς να μεταβαίνουν στους ναούς για να εκκλησιαστούν και να προσκυνήσουν.

Την ίδια ώρα η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να γίνει γνωστή την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου. Η απόφαση της κυβέρνησης για κλειστές εκκλησίες κινητοποίησε τα μέλη της, τα οποία θα συνεδριάσουν την Τρίτη και την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να τοποθετηθούν και επισήμως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...