Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ρόλο ψυχολόγου έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης

Μεγάλη… ζήτηση έχει το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης εν μέσω καραντίνας! Οι κλήσεις έχουν διπλασιαστεί, αφού, εκτός από τα συνήθη συμβάντα, οι αστυνομικοί έχουν να διαχειριστούν και περιπτώσεις μοναχικών ατόμων που καλούν το «100» για απίθανους λόγους.

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έχει διπλάσιο όγκο την περίοδο του lockdown, καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει αναγκάσει το προσωπικό που σηκώνει τα τηλέφωνα να αναλάβει ρόλο άτυπου… ψυχαναλυτή αλλά και φίλου που θα δώσει συμβουλές σε έναν άνθρωπο ο οποίος χρειάζεται ψυχολογική στήριξη!
«Υπάρχουν τηλεφωνήματα ακόμα και για να ακούσουν μια καλή κουβέντα! Προσπαθούμε να νιώσουν ότι είμαστε κοντά τους. Όσο μπορούμε βοηθάμε» ανέφερε στον ANT1 ο ανθυπαστυνόμος Κωνσταντίνος Βάιου. Ωστόσο κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν επιζητούν μόνο την τηλεφωνική συντροφιά. Υπάρχουν και περιπτώσεις κάποιων απελπισμένων, που, με βάση όσα αναφέρουν στους αστυνομικούς του τηλεφωνικού κέντρου, σκέφτονται ακόμα και να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Ο υπαστυνόμος Αχιλλέας Νάχαμος, από τους πλέον έμπειρους στο «100», εξηγεί: «Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Την τελευταία φορά κάποιο άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις ζητούσε βοήθεια, να μιλήσει μαζί μας. Ήμασταν συνεχώς μαζί του τηλεφωνικά, προσπαθώντας να το βοηθήσουμε. Στείλαμε σταθμούς, τον βρήκαμε και δώσαμε λύση στο πρόβλημά του».

«Υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που μέσα στη μοναξιά τους τηλεφωνούν στο “100” για να βρουν ένα διέξοδο, κυρίως τις βραδινές ώρες. Όσο μπορούμε προσπαθούμε να τους ενθαρρύνουμε και να τους προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια από τη δική μας μεριά» επισημαίνει η υπαρχιφύλακας Ευθυμία Παναγιωτίδου. Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις, αφού έχουν καταγραφεί περιστατικά όπως η κλήση ενός ηλικιωμένου, ο οποίος δεν είχε κάποιον για να του αγοράσει φάρμακα και σκέφτηκε να καλέσει στην Αστυνομία, για να του τα φέρει από το φαρμακείο!

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλη την επικράτεια. Όπως αναφέρει ενδεικτικά το dete.gr, κατά την περίοδο της καραντίνας έχουν αυξηθεί οι κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στην Πάτρα. Άλλοι τηλεφωνούν επειδή αισθάνονται πλήξη και μοναξιά και άλλοι για να αναφέρουν παραβιάσεις των μέτρων που ισχύουν από τους γείτονές τους!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...