Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της αναισθησιολόγου ξαδέλφης του Παύλου Πολάκη

Την ενοχή της αναισθησιολόγου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη έπειτα από επέμβαση για κρεατάκια το 2015 πρότεινε χθες ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Χθες, μάλιστα, αναμενόταν να εκδοθεί η απόφαση, αλλά το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Ιανουαρίου 2021, κάνοντας σαφές πως έχει ακόμα ερωτήματα και για τον λόγο αυτό διέταξε πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να απαντηθούν ιατρικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, ζητεί απαντήσεις από καρδιολόγο, ιατροδικαστή και αναισθησιολόγο, οι οποίοι ήδη έχουν οριστεί από το δικαστήριο!

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε χθες το πρωί με τον εισαγγελέα να αντικρούει τους ισχυρισμούς της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη περί αλλεργικής αντίδρασης του παιδιού, υποστηρίζοντας ότι δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο. Oπως τόνισε ο εισαγγελέας, υπήρξαν, αφενός, αδράνεια ενός διαστήματος περίπου 20 λεπτών από τη στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχόσπασμο και, αφετέρου, λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχόσπασμου.

Εικοσάλεπτο αδράνειας

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι αυτό το εικοσάλεπτο αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό, ενώ ταυτόχρονα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχόσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής, όμως δεν ήταν. Είπε, ακόμα, ότι δεν χορήγησε βρογχοδιασταλτικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αλλά υπερβολική δόση αδρεναλίνης, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως έγινε δυστυχώς με τη μικρή Μελίνα. Καταλήγοντας, ο εισαγγελέας συμπέρανε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του θανάτου του άτυχου παιδιού και πρότεινε την ενοχή της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία ακρόαση του δικαστηρίου, την προηγούμενη Τετάρτη, η αναισθησιολόγος είχε ισχυριστεί πως «έκανε τα πάντα για να σώσει» την 4χρονη και πως ο θάνατός της προήλθε από «κατακλυσμιαία αλλεργική αντίδραση». Oπως είχε ισχυριστεί, ήταν «τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση». Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας, που διήρκεσε τουλάχιστον τρεις ώρες (!), η ξαδέλφη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είχε υποστηρίξει ότι, παρά τις προσπάθειές της και την ανταπόκριση στη χορηγούμενη θεραπεία, η Μελίνα δεν τα κατάφερε και τόνισε ότι το περιστατικό έχει σημαδέψει τη ζωή της.

Η μικρή Μελίνα Παρασκάκη κατέληξε στις 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για μια εγχείρηση ρουτίνας στα κρεατάκια. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα, αλλά, όταν ολοκληρώθηκε, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί το αποσωλήνωσαν. Λίγα λεπτά αργότερα η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές και διασωληνώθηκε ξανά.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για να εισαχθεί αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...