Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ναι! Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ιερωμένοι, όπως λέει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (video)

Την απέχθειά του προς την ομοφυλοφιλική πράξη εξέφρασε ακόμη μία φορά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή «Τάκης Χατζής Direct». Μιλώντας για τους ομοφυλοφίλους, ο σεβασμιότατος διευκρίνισε ότι δεν συγκρούεται με τα πρόσωπα, αλλά με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας.

«Είμαι υπεύθυνος, ως ποιμένας, να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση, πραγματική κοινωνία προσώπων» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι χρέος του και οφείλει ως ιεράρχης να πει στα πνευματικά του παιδιά -και όχι μόνο- να προσέξουν το σώμα τους, διότι, όπως τόνισε, «το σώμα είναι ιερό, είναι ο ναός του Αγίου Πνεύματος, θα το σέβεστε. Γιατί, αν δεν το σέβεστε, θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο». Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ έκανε σαφές ότι δεν έρχεται σε αντίθεση με τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε ψυχοπαθολογικό.

«Στηλιτεύω το κακό»

«Τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς, αλλά στηλιτεύω το κακό» συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς και υπογράμμισε: «Αληθινή αγάπη, άλλωστε, είναι να δείχνεις στον άλλον το πρόβλημά του και να τον παρακαλείς να μετανοήσει. Αυτό κάνουμε. Δεν στηλιτεύουμε κανέναν».

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στον χώρο της Εκκλησίας, ο κ. Σεραφείμ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «δυστυχώς υπάρχουν» και έκανε γνωστό πως, «όταν καταγγέλλονται επισήμως και συλλαμβάνονται, καθαιρούνται και απομακρύνονται. Δεν παραμένουν μέσα στην Εκκλησία». Σε άλλο σημείο τόνισε ότι θεωρεί πως η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη κατάσταση και όχι εκ γενετής, ενώ διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατό να έχεις κοινωνία με τον Θεό, όντας χώμα και λάσπη;».

Σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, ο ιεράρχης υπογράμμισε ότι τον ενόχλησε διότι θεσμοθετήθηκε, ενώ ανέφερε ότι και τον ίδιο ως άνθρωπο τον έχει ενοχλήσει ο πειρασμός.
«Πάνω απ’ όλα αγάπησα τον δημιουργό μου και είμαι ευτυχισμένος μαζί του» σημείωσε ο αρχιερέας και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τον αληθινό, πραγματικό έρωτα και την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που οδηγεί στην τεκνοποιία, στα παιδιά. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα».

Η μπότα από την άγρια δύση και ο ήρωας Τζιμ Ανταμς

Τον λόγο που φορά τις καουμπόικες μπότες του αποκάλυψε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Τάκης Χατζής Direct» στην τηλεόραση του Alpha.

Ο σεβασμιότατος, που είναι γνωστός όχι μόνο για τις εκρηκτικές δηλώσεις του αλλά και για τις μπότες του, που του έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό «ροκ μητροπολίτης» ή «ο καουμπόης της Συνόδου», μίλησε για την αγάπη που είχε από παιδί στον ήρωα Τζιμ Ανταμς και στην παρέα του από το περιοδικό «Μικρός Σερίφης»! Άλλωστε, το εν λόγω περιοδικό καταγράφηκε στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά ως το μακροβιότερο αμιγώς ελληνικό παιδικό περιοδικό, με 1.468 εκδοθέντα τεύχη. Μάλιστα, ο κ. Σεραφείμ αποκάλυψε πως, όταν ήταν παιδί, περίμενε καρτερικά να έρθει το Σάββατο για να αγοράσει από το περίπτερο της γειτονιάς του το νέο τεύχος από το αγαπημένο του περιοδικό.

Ανήκε, δηλαδή, και ο ίδιος στο αναγνωστικό κοινό που λάτρεψε αυτήν την έκδοση, δίνοντας απίστευτες διαστάσεις στην επιτυχία του νεαρού Ελληνόπουλου. Παράλληλα, βέβαια, αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι δεν πάσχει από παλιμπαιδισμό, απλώς έχει διατηρήσει ένα παλιό σύστημα αξιών, λεβεντιάς και δυναμισμού.

«Το ΚΚΕ είναι ανελεύθερο»!

Την πολιτική κατάσταση της χώρας σχολίασε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής Direct». Ο σεβασμιότατος ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν θα ψήφιζε ποτέ ένα κομμουνιστικό κόμμα, γιατί, όπως είπε, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει κάτι που είναι ανελεύθερο. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι, όταν ήταν φοιτητής, ήταν στη νεολαία του ΚΚΕ!

«Από τη στιγμή που σε μία χώρα ενός εκατομμυρίου οι 100.000 είναι μέλη του κόμματος και οι υπόλοιποι δεν είναι, έχουμε ολιγαρχία. Το κομμουνιστικό κόμμα έχει, δυστυχώς, αυτές τις διαφοροποιήσεις από την άμεση δημοκρατία» είπε και πρόσθεσε, αποφεύγοντας να απαντήσει ποιο κόμμα στηρίζει: «Όσον αφορά τα οικονομικά θέματα είχα αριστερή αντίληψη, στα εθνικά θέματα υπερδεξιά αντίληψη».

Σχολιάζοντας τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ένας νέος άνθρωπος, αξιόλογος, ευφυέστατος, προσοντούχος, διαφωνώ μαζί του στα κοσμοθεωρικά που έχει. Όταν λέει ότι δεν έχει ένθεη αντίληψη, με προβληματίζει».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «είναι ένας πολύ δυναμικός ηγέτης, εκφράζει ένα μεγάλο τμήμα του λαού και νομίζω ότι η διακυβέρνηση η οποία ασκεί είναι αξιόλογη», ενώ αποκάλυψε ότι με τη Φώφη Γεννηματά έχουν μια ιδιαίτερη, προσωπική σχέση φιλίας. «Εκτιμώ και αυτήν και τον σύζυγό της και τη θεωρώ μία πολύ αξιόλογη κυρία. Έχει μία πολύ θετική σκέψη και είναι μία πολύ σωστή μητέρα και άξια να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα στην Πολιτεία» είπε ο μητροπολίτης.

https://www.youtube.com/watch?v=lgTP5PBfJmA

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...