Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ανήλικα μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου παππού στη Θεσσαλονίκη για να του αρπάξουν… 250 ευρώ

Σοκ! Τσιλιαδόροι έξω από το σπίτι ήταν η γιαγιά τους με τον σύντροφό της, όσο τα παιδιά βασάνιζαν τον άτυχο 87χρονο.

Παγώνουν το αίμα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το φρικιαστικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ελλάδα, με δράστες έναν έφηβο μόλις 14 ετών και τη 12χρονη αδελφή του, που τραυμάτισαν με το μαχαίρι με το οποίο καθάριζε… πατάτες έναν 87χρονο και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου να του αρπάξουν μόλις 250 ευρώ! Το πιο σοκαριστικό είναι ότι όσο ο άτυχος ηλικιωμένος μαρτυρούσε στα χέρια των δύο παιδιών, η 45χρονη γιαγιά τους, η οποία ήταν ο ιθύνων νους, φύλαγε τσίλιες μαζί με τον 40χρονο σύντροφό της!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διερευνούσαν την ανθρωποκτονία του άτυχου 87χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 2 Δεκεμβρίου και ξεψύχησε τέσσερις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο, δεν το πίστευαν, όταν από την έρευνά τους προέκυψε ότι πίσω από τη ληστεία και το έγκλημα κρύβονταν δύο αδελφάκια Ρομά, μόλις 14 και 12 ετών, τα οποία εισέβαλαν στη μονοκατοικία του άτυχου παππού για να τον ληστέψουν υπό τις οδηγίες τής γιαγιά τους.

Τα παιδιά σκαρφάλωσαν από τη σιδερένια πόρτα και αφού μπήκαν στην αυλή, πλησίασαν το σπίτι. Ο ηλικιωμένος, ο οποίος εκείνη την ώρα κρατούσε ένα μαχαίρι με το οποίο καθάριζε πατάτες, αντιλήφθηκε τους εισβολείς και προσπάθησε να τους διώξει, όμως οι ανήλικοι του επιτέθηκαν. Παρά τα χρόνια του, αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο 14χρονος και η 12χρονη άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα με γροθιές και κλοτσιές, και συνέχισαν ακόμη κι όταν εκείνος είχε σωριαστεί στο πάτωμα!

Κατόπιν οι ανήλικοι δράστες τού άρπαξαν το μαχαίρι που κρατούσε ακόμα στα χέρια και δεν δίστασαν να τον μαχαιρώσουν με αυτό στην παλάμη για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα. Τελικά, άρπαξαν 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, βγήκαν έξω, όπου τους περίμεναν η 45χρονη και ο 40χρονος, και διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι γείτονες που είδαν το σκηνικό ειδοποίησαν την κόρη του 87χρονου κι εκείνη κάλεσε την Αστυνομία. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε καταφέρει, πάρα τα βαριά τραύματά του, να βγει έως τα κάγκελα της αυλής και να πει στους αστυνομικούς ότι τον τραυμάτισαν δύο παιδιά για να τον ληστέψουν. Αμέσως διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όμως δυστυχώς κατέληξε τέσσερις μέρες μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι του 87χρονου και, σε συνδυασμό με μαρτυρίες γειτόνων, κατάφεραν να αποκαλύψουν τα στοιχεία των δύο ανήλικων δραστών, που ομολόγησαν το άγριο έγκλημα και κατηγορούνται για θανατηφόρα ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δύο ενήλικοι συνελήφθησαν και εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία σε βαθμό κακουργήματος και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, καθώς στο σπίτι όπου διέμεναν προσωρινά στην Άνω Πόλη κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ναρκωτικά χάπια. Γι’ αυτά τα αδικήματα παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το κακούργημα και να οδηγηθούν στον ανακριτή. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων και θα παραπεμφθούν σε δικαστήριο ανηλίκων για να δικαστούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...