Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι Karmica ξεσπαθώνουν κατά της κυβέρνησης, που εν μέσω lockdown ξέχασε τους καλλιτέχνες!

Το συγκρότημα Karmica, το πρώτο, ίσως και μοναδικό, οικογενειακό γκρουπ της ελληνικής ροκ σκηνής, έχει πατήσει το pause και περιμένει ένα καλό νέο από το «μέτωπο» της πανδημίας.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

«Αν παραταθούν για πολύ οι περιορισμοί και το lockdown, θα έχουμε πολύ άσχημα αποτελέσματα, ειδικά ο δικός μας κλάδος, που ήταν και ο πρώτος που σταμάτησε, πριν ακόμη κι από την εστίαση. Είχαμε προγραμματισμένα lives σε Πελοπόννησο και Γερμανία και μας τα έκοψαν όλα. Κάτι πήγαμε να κάνουμε για περίπου ενάμιση μήνα το καλοκαίρι, πάντοτε με αυστηρά μέτρα, αλλά από τις αρχές Αυγούστου και μετά αναβλήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις» δηλώνει στην «Espresso» η Καλλιόπη Πολένα, η οποία μαζί με τον Θάνο Μπιλάλη είναι οι «κεφαλές» της ξεχωριστής μπάντας που αποτελείται από δύο οικογένειες. Από τη μία είναι η Καλλιόπη με τον γιο της Θανάση και από την άλλη ο Θάνος με τον δικό του γιο, τον Παναγιώτη, και κάποιες guest συμμετοχές της κόρης του Δήμητρας-Χριστίνας.

f2 9

«Μείναμε άνεργοι»

«Ουσιαστικά, έχουμε μείνει άνεργοι πρώτοι απ’ όλους και μάλλον θα είμαστε και οι τελευταίοι που θα πιάσουν δουλειά. Επίσης, ως κλάδος είμαστε λίγο… αόρατοι μέχρι στιγμής, σαν να μην υπάρχουμε για το κράτος. Παρατηρούσα ότι στις εκπομπές μιλούν για όλους τους επαγγελματίες, αλλά για τους καλλιτέχνες τίποτα. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι ή σκοπίμως στοχοποιημένοι, διαφορετικά δεν εξηγείται. Η Πολιτεία δεν μας έχει δώσει τίποτα. Μόνο υποσχέσεις έχουμε πάρει. Ήδη πριν από έναν μήνα άνοιξε η διαδικτυακή πλατφόρμα των καλλιτεχνών, κάναμε την εγγραφή μας και από κει κι έπειτα δεν ακούσαμε την παραμικρή πληροφορία. Λένε ότι θα δώσουν 530 και κάτι ευρώ» αναφέρει, με τη σειρά, ο Θάνος Μπιλάλης, πιάνοντας την κουβέντα από εκεί που την άφησε η Καλλιόπη.

Παρά την απόλυτη σιγή στις μουσικές σκηνές της χώρας, οι Karmica δεν σταματούν να είναι δημιουργικοί. Απόδειξη; Η πρόσφατη συνεργασία τους με τον Παντελή Αμπατζή στο single «Ζήτω τα κάτω», που είναι ένα rock n’ roll κομμάτι, με έξυπνο και καυστικό στίχο, που περνάει τα νοήματά του με εύθυμο τρόπο. «Σε μια εμφάνισή μας ήταν καλεσμένος και ο Παντελής, έτσι γνωριστήκαμε. Ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας να μας γράψει κάποιο τραγούδι, επειδή μας αρέσει πολύ καλλιτεχνικά. Έτσι κι έγινε. Είναι καταπληκτικό άτομο, έχουμε άριστη συνεργασία και φιλική σχέση. Ο άνθρωπος μας άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά, κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα στον καλλιτεχνικό χώρο» μας λέει ο Θάνος, δίνοντας κατόπιν τη… σκυτάλη στην Καλλιόπη, για να μας μιλήσει για μια άλλη συνεργασία, από το δικό της καλλιτεχνικό παρελθόν, που όμως της άφησε μια πίκρα στο τέλος.

f1a 1

Η συμπεριφορά

«Αντιμετώπισα μια περίεργη συμπεριφορά έπειτα από μια συνεργασία αρκετών χρόνων, την πρώτη συνεργασία που είχα γενικότερα στο τραγούδι, με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Όταν τελείωσε η συνεργασία μας, ζήτησα κάποια στιγμή να κάνουμε μια διασκευή σε τραγούδι του, με την προηγούμενη μπάντα που ήμουν. Ο Γιάννης δεν μου είπε όχι, μου είπε απλώς να μιλήσω με τη Βασιλική (σ.σ.: τη σύζυγό του) και την κόρη μου, γιατί αυτές είναι οι υπεύθυνες. Δυστυχώς, η αντίδρασή τους ήταν σαν να μη με ήξεραν, σαν να μην είχαμε συνεργαστεί ποτέ πριν. Μου ζήτησαν demo, λέγοντάς μου ότι και η διασκευή που είχε κάνει ο Παπακωνσταντίνου στο συγκεκριμένο τραγούδι παλαιότερα δεν τους άρεσε.

Εγώ είπα τότε: “Κυρία Βασιλική, με ξέρετε”, αλλά η απάντησή της ήταν κατηγορηματική: “Όχι, και αν μάθουμε ότι παίξατε πουθενά το τραγούδι, θα σας κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα”. Ήταν μια στάση που -ομολογώ- δεν την περίμενα. Μάλιστα, τυχαίνει να είμαστε και μακρινοί συγγενείς με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος είναι από την Ιεράπετρα, απ’ όπου κατάγομαι κι εγώ. Ο ίδιος με παρότρυνε να ασχοληθώ με το τραγούδι, είχαμε, λοιπόν, μια σχέση που δεν περίμενα πως θα έπρεπε να ζητήσω άδεια για να τραγουδήσω ακόμη και σε live ένα τραγούδι του. Βέβαια, όπως μαθαίνω, αυτός είναι όρος του γενικότερα. Το εκφράζω δημόσια ως παράπονο, γιατί περίμενα καλύτερη συμπεριφορά και μεγαλύτερη στήριξη» καταλήγει η τραγουδίστρια των Karmica.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...