Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο ρόλος και το παρελθόν στη νύχτα του Κώστα Ασημακόπουλου, τον οποίο «καθάρισαν» στην Ηλιούπολη

Στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων εκβιαστών αποδίδουν οι αστυνομικοί τη δολοφονία του Κώστα Ασημακόπουλου, που έγινε στόχος μαφιόζικης εκτέλεσης στην Ηλιούπολη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Ο 38χρονος, ο οποίος ήταν γνωστός ως «Μαύρος» στον χώρο των ποινικών, ήταν παθιασμένος οπαδός αθλητικού συλλόγου και συχνά έπαιρνε μέρος σε συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων.

Αν και δεν κατείχε υψηλή θέση στην πυραμίδα της «Greek Mafia», ο Κώστας Ασημακόπουλος φέρεται ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο στην «παραοικονομία» της νύχτας. Ο 38χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο του 2015 δικογραφία για υπόθεση εκβιασμών με 22 συλλήψεις και συνολικά 70 κατηγορουμένους, που περιμένει να εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «Μαύρος» θεωρούνταν μέλος της ομάδας του Γιώργου Μοσχούρη, ο οποίος επίσης είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας τον περασμένο Ιούλιο. Τότε άγνωστοι είχαν πυροβολήσει 13 φορές εναντίον του 50χρονου επονομαζόμενου ως «Θαμνάκια» στον χώρο στάθμευσης ενός αρτοποιείου μεταξύ Βούλας και Βουλιαγμένης, όπου είχε ραντεβού, ωστόσο γλίτωσε τα φονικά πυρά καθώς ήταν υποψιασμένος, διέκρινε ύποπτες κινήσεις και επέστρεψε στην ασφάλεια του θωρακισμένου οχήματός του.

Κοινά σημεία

Οι ερευνητές της Ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο η εκτέλεση του Ασημακόπουλου να συνδέεται με την πρόσφατη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ σχεδόν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια ανήμερα της εορτής της συζύγου του.

Επιπλέον, στο προσκήνιο της έρευνας επανέρχεται και η δολοφονία του απόστρατου εκαμίτη Σπύρου Παπαχρήστου την Πρωτομαγιά του 2018, ενώ έβγαινε από εστιατόριο στην Παιανία έπειτα από δείπνο με φίλους του, αλλά και η δολοφονία εν κινήσει μέσα στο όχημά του του «λογιστή» του κυκλώματος εκβιαστών Δημήτρη Μάλαμα στο Χαϊδάρι που ακολούθησε. Οι ερευνητές αστυνομικοί μελετούν την… ανθρωπογεωγραφία της «Greek Mafia», την ώρα που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο η ποινική δικογραφία της ΕΥΠ και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., εν ενεργεία και αποστράτων, σε κυκλώματα εκβιαστών.

Με αφετηρία τη δολοφονία του απόστρατου αστυνομικού, μέσω της φυσικής παρακολούθησης και των νόμιμων συνακροάσεων επικοινωνιών, οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν συνθέσει τον ευρύτερο κύκλο όσων διατηρούσαν επαφές, αλλά κατέληξαν νεκροί.

Υλικό από κάμερες

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σε συνεργασία με τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, έχουν συλλέξει οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη και το εξετάζουν, ώστε να προσδιορίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων του Ασημακόπουλου. Μάρτυρες περιέγραψαν ως δράστες δύο άνδρες με γκρίζα και χακί μπουφάν, οι οποίοι τον προσέγγισαν ενώ περπατούσε στην οδό Θερμοπυλών, τον πυροβόλησαν και διέφυγαν με ένα ασημί Smart.

Το θύμα κατέρρευσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι ειδικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης που ερεύνησαν τον χώρο της φονικής ενέδρας εντόπισαν έξι κάλυκες από το όπλο των δραστών, ενώ το θύμα φέρεται ότι είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε πάνω του, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο της ληστείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...