Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της Αρτέμιδας μέχρι να δείξει το DNA την ταυτότητα της νεκρής που βρέθηκε σε βαλίτσα

Με επίγνωση ότι ένας αιμοσταγής δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κάνουν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψουν την ταυτότητα της γυναίκας που βρέθηκε σε αποσύνθεση, κουλουριασμένη και ημίγυμνη μέσα σε μια βαλίτσα πεταμένη σε δύσβατη περιοχή των Βιλίων.

  • Από τον
    Γιάννη Κωτσαλά

Έτσι, «ξεσκονίζουν» τα αρχεία με το γενετικό υλικό περίπου 20 γυναικών οι οποίες εξαφανίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο προσδιορίζεται ο θάνατος του θύματος, μεταξύ αυτών και της 19χρονης Αρτέμιδας Βασίλη.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τις απαντήσεις της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα ώστε να υπάρξει μια κατεύθυνση στην έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής αυτοψίας, η νεκρή ήταν μια μικροκαμωμένη γυναίκα, ύψους περίπου 1,60 μ. και βάρους 50-55 κιλών, με καστανά σχετικά μακριά μαλλιά, που δεν δείχνει άνω των 40 ετών. Παρά την προχωρημένη σήψη στην οποία βρίσκεται η σορός, δεν φαίνεται να πρόκειται για γυναίκα αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής, αφού τα χαρακτηριστικά που έχουν απομείνει παραπέμπουν σε ευρωπαϊκό τύπο.

«Δίπλωσε» το σώμα της

Σήμερα αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα της νεκροτομής, από την οποία θα προκύψουν η ηλικία και ο ακριβής χρόνος θανάτου, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ληφθούν αποτυπώματα για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας. Ο δολοφόνος «δίπλωσε» το σώμα της και το έβαλε μέσα στη βαλίτσα, γεγονός που μαρτυρά ότι το έκανε αμέσως μετά τον θάνατο, πριν ακόμα περιέλθει σε κατάσταση νεκρικής ακαμψίας. Ενα καίριο ερώτημα που θα απαντήσουν οι ιατροδικαστές είναι τι προκάλεσε τον θάνατο, αν δηλαδή υπάρχουν προθανάτιες κακώσεις, αν εντοπιστεί κάποια ουσία στη σορό ή αν η γυναίκα υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

valitsaa 768x500 630x350 1

Οι απαντήσεις θα αποτελέσουν τον «μπούσουλα» της έρευνας ώστε να γίνει διασταύρωση με DNA εξαφανισμένων γυναικών. Το κλιμάκιο των αστυνομικών που ανέλαβε να λύσει τον γρίφο έχει συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από το σημείο όπου οι κυνηγοί εντόπισαν τη βαλίτσα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και στην ευρύτερη περιοχή.
Το θύμα ήταν γυμνό και φορούσε μόνο ένα ροζ εσώρουχο. Όπως εξηγεί στην «Espresso» ο έμπειρος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, «κατά ένα ποσοστό 70% ο δράστης θέλησε με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει χρόνο και να κάνει πιο δύσκολο το έργο της αναγνώρισης μέσω των ρούχων, υπάρχει όμως και ένα 30% να πρόκειται για ένα έγκλημα με ερωτικό ή σεξουαλικό υπόβαθρο».

Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, φαίνεται ότι ο δολοφόνος υπολόγιζε ότι το μακάβριο περιεχόμενο της βαλίτσας θα εντοπιζόταν πολύ δύσκολα ή πολύ αργότερα, καθώς την περίοδο που τοποθετείται η δολοφονία δεν επιτρεπόταν το κυνήγι, άρα κανείς δεν θα πατούσε στη δασική περιοχή. Γι’ αυτό, άλλωστε, μόνος ή με συνεργό, ο δολοφόνος μετέφερε τη βαλίτσα με το πτώμα περίπου 200 μέτρα από τον δρόμο, βαδίζοντας σε ένα δύσβατο περιβάλλον που μόνο κυνηγοί ανεβαίνουν. Αγνωστο γιατί, είχε φροντίσει να τυλίξει τη βαλίτσα με μονωτική ταινία για να μην μπορούν να την ανοίξουν τα αγρίμια που θα προσέλκυε η οσμή και να σκορπίσουν ανεξέλεγκτα το μακάβριο περιεχόμενό της. Δεν περίμενε, όμως, την απόφαση της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση του κυνηγιού, που αποκάλυψε τη φρίκη.

Άφαντη

Οι συγγενείς των αγνοούμενων γυναικών που ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του θύματος στέκονται με αγωνία πάνω από το τηλέφωνό τους για να μάθουν αν η σορός ταιριάζει με του ανθρώπου τους. Μία από τις οικογένειες είναι και αυτή της 19χρονης Αρτέμιδας που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου και από τότε παραμένει άφαντη. Τα μέλη της οικογένειας Βασίλη έχουν δώσει από την πρώτη στιγμή δείγματα DNA από προσωπικά της αντικείμενα και περιμένουν την εξέλιξη της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία της άγνωστης γυναίκας με την Αρτέμιδα.

«Ανησυχούμε από τη στιγμή που βρέθηκε η σορός στη βαλίτσα, αλλά έχουμε νεότερες πληροφορίες και αισιοδοξούμε ότι η Αρτεμις βρίσκεται στη ζωή!» αποκάλυψε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλη, Αναστάσιος Ντούγκας, και εξήγησε:
«Η νέα μαρτυρία που έχουμε στα χέρια μας αναφέρει πως, πριν από λίγες μέρες, η Άρτεμις εθεάθη στο κέντρο της Αθήνας με δύο άνδρες. Πρόκειται για μια πληροφορία που σχετίζεται και ταιριάζει με μια παλαιότερη, κάτι που δίνει βαρύτητα και μας κάνει να θεωρούμε ότι ζει. Βέβαια, μετά την τραγική αποκάλυψη, είμαστε και εμείς υποχρεωμένοι για τυπικούς λόγους να αναμένουμε τα αποτελέσματα του DNA, ανεξάρτητα από τις δικές μας πληροφορίες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...