Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Χάος στις ΗΠΑ με «Μπλεκ», Μπάτμαν και νεκρούς!

H προαναγγελθείσα πολιορκία του Καπιτωλίου την ημέρα που μέσα σε αυτό η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα επικύρωναν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν μετατράπηκε σε αιματηρή εισβολή στην οποία χάθηκαν τέσσερις ζωές και το πολιτικό κύρος της υπερδύναμης.

Τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας και κάποιοι αστυνομικοί που δεν εμπόδιζαν τους φανατικούς οπαδούς του Τραμπ να περάσουν τα κιγκλιδώματα, ενώ από καιρό βρίσκονταν σε εξέλιξη καλέσματα για αντεπίθεση των τραμπικών, προκάλεσαν ερωτήματα και επέτρεψαν τη βίαιη παρέλαση ενός πλήθους που θα είχε τα χαρακτηριστικά τσίρκου, αν δεν είχε αιματοκυλιστεί.

Η οπαδός του Τραμπ που σκοτώθηκε από πυρά άνδρα ασφαλείας την ώρα που έσπαγε τα τζάμια για να μπει στα γραφεία των νομοθετών ήταν βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Η 35χρονη Ασλι Μπάμπιτ από το Σαν Ντιέγκο πυροβολήθηκε στο στήθος και άρχισε να αιμορραγεί από το στόμα και τη μύτη. Παρά τις προσπάθειες των ανδρών ασφαλείας άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο. «Είμαι μουδιασμένη. Κανένας από την Ουάσινγκτον δεν ειδοποίησε τον γιο μου και το μάθαμε από την τηλεόραση» δήλωσε στη «New York Post» η πεθερά της Ρόμπιν Μπάμπιτ.

Ο όχλος που εισέβαλε στο κτίριο και οπλοφορούσε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κουβαλούσε και αυτοσχέδιες βόμβες, ήταν ένα είδος αντιπροσωπίας όλων αυτών που αποτελούσαν τον «στρατό» του Make America Great Again στο διαδίκτυο και στους δρόμους, στις μάχες με το κίνημα Black Lives Matter. Μεταξύ αυτών, ο «Μπλεκ», όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί λόγω της αμφίεσής του, o 32χρονος κατά κόσμον Τζέικ Αντζέλι από την Αριζόνα, γνωστός και ως «σαμάνος της Qanon», μιας ομάδας που κυκλοφορεί θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς που δήθεν ανήκουν σε δίκτυο παιδεραστών και που διέδωσε τις θεωρίες περί νοθείας στις εκλογές. Ο πρώην ηθοποιός, τραγουδιστής και κασκαντέρ ηγήθηκε του πλήθους την ώρα της εισβολής και ανέβηκε στο πόντιουμ της Γερουσίας, αφού αυτή εκκενώθηκε, για να καταγγείλει τη νοθεία και να φωτογραφηθεί.

Έξυσε τα μπαλάκια του

Εκτός από τον… Μπλεκ, ο «θίασος» των επικίνδυνων είχε και… Μπάτμαν, ο οποίος τριγυρνούσε ανάμεσα στο πλήθος και στους αστυνομικούς, αλλά και μερικούς μη μεταμφιεσμένους, όπως ο 60χρονος Ρίτσαρντ Μπίγκο Μπαρνέτ από το Αρκάνσας που πήγε και στρογγυλοκάθισε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. Όπως καυχήθηκε μετά στους δημοσιογράφους, της έγραψε ένα προσβλητικό σημείωμα, έβαλε τα πόδια του στο γραφείο της και έξυσε τα μπαλάκια του.

Αυτοί και εκατοντάδες άλλοι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι πολιτευτές, έστησαν έξω από το Καπιτώλιο κρεμάλες και έκαναν ζημιές μέχρι που με εντολή του απερχόμενου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τραμπ Μάικ Πενς κινητοποιήθηκε η εθνοφρουρά. Αυτός και κάποιοι υπάλληλοι του Καπιτωλίου με γρήγορα αντανακλαστικά που φυγάδευσαν τις κάλπες διέσωσαν τη διαδικασία. Έτσι, το αμερικανικό Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβανία.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, παρά τις προειδοποιήσεις του απερχόμενου προέδρου, επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν, έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραδέχτηκε μεν ότι η προεδρική θητεία του τελείωσε, τόνισε δε: «Διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...