Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Γιορτινό «δώρο» στην Κάιλι Μινόγκ

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, που άρχισε τη...

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: «Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα...

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που η...

Μελίνα Νικολαΐδη και Νίκος Οικονομόπουλος έχουν έρθει κοντά και στηρίζουν ο ένας...

Ενας νέος άντρας έχει μπει στη ζωή της Μελίνας...

«Σαφάρι» για θηλυκή συμμορία με… αδυναμία στα Prada

Όλη την Αθήνα «χτενίζουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τις λησταρχίνες, οι οποίες κυκλοφορούν με γούνες και ψηλοτάκουνα και εισβάλλουν σε σπίτια ηλικιωμένων, αρπάζοντας από διαμαντένια κοσμήματα μέχρι πανάκριβες γόβες Prada!

Οι δαιμόνιες κακοποιοί, οι οποίες απαρτίζουν τη «θηλυκή συμμορία» που έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., είναι ψηλές, με πληθωρική εμφάνιση, προσεγμένο ντύσιμο και μεγάλη πειθώ, ώστε να μπορούν να ξαφρίζουν τα θύματά τους χωρίς να γίνονται αντιληπτές.

Τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερναν να ξεγλιστρούν από τις Αρχές, όμως ταυτοποιήθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αξιωματικού της Ασφάλειας Εξαρχείων, ο οποίος ερευνούσε μια καταγγελία για απόπειρα κλοπής, και πλέον μένει να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, αρχηγός της άγριας συμμορίας με… «άρωμα» γυναίκας είναι μια 35χρονη Ελληνίδα, ονόματι Βασιλική, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για συναφή αδικήματα και αναγνωρίστηκε από τα θύματά της ως η γυναίκα που είχε το γενικό πρόσταγμα στις επιθέσεις. Ως συνεργοί της φέρονται δύο γυναίκες της ίδιας περίπου ηλικίας με καθαρό ποινικό μητρώο, οι οποίες πιθανολογείται ότι στρατολογήθηκαν από την 35χρονη «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται το Protothema.gr, οι τρεις γυναίκες «δηλητήριο» εντόπιζαν ηλικιωμένους, και οι δύο εξ αυτών έμπαιναν στα διαμερίσματά τους με διάφορες προφάσεις ή με τη βία. Η τρίτη τρύπωνε στα κρυφά και, όσο οι άλλες δύο απασχολούσαν τους ηλικιωμένους, ερευνούσε συρτάρια και ντουλάπια αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Μαργαριταρένια κολιέ

Η πρώτη επίθεση καταγράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2018, όταν οι… μακρυχέρες έπεισαν έναν 88χρονο και τη σύζυγό του να τις αφήσουν να μπουν στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της Αθήνας, με την πρόφαση ότι η μία από αυτές ζαλιζόταν και ήθελε να πιει νερό. Έτσι, άρπαξαν από μαργαριταρένια κολιέ, διαμαντένια σκουλαρίκια και σταυρούς μέχρι γόβες Prada αξίας 500 ευρώ και σπάνιες συλλογές αμερικανικών και ελληνικών νομισμάτων!

Έκτοτε, οι περιγραφές των καταζητούμενων γυναικών αποτυπώθηκαν σε πολλές καταγγελίες, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι σε κάθε επίθεση εφάρμοζαν διαφορετικό modus operandi για να ξεγελούν τα θύματά τους. Τον Νοέμβριο του 2019 εισέβαλαν με τη βία στο διαμέρισμα ηλικιωμένης που επέστρεφε από τη λαϊκή και, αφού προσπάθησαν να τη ναρκώσουν, άρπαξαν 8.000 σε μετρητά και χρυσά κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ!

Λίγους μήνες αργότερα η μία από τις δράστριες έπεισε μια 72χρονη και την αδελφή της να την αφήσουν να μπει στο διαμέρισμά τους, προσποιούμενη ότι ήταν γειτόνισσά τους, και στη συνέχεια προσκάλεσε τη μία συνεργό της. Όταν η μία ηλικιωμένη πήγε στην κουζίνα για να ψήσει καφέ, οι δύο γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να ξαφρίσουν κοσμήματα αξίας 7.000-8.000 ευρώ.

Τον περασμένο Ιούλιο οι λησταρχίνες προσπάθησαν να διαρρήξουν το διαμέρισμα ηλικιωμένης που έμενε στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος, όμως έγιναν αντιληπτές και κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν προτού φτάσουν τα περιπολικά της Αστυνομίας.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...






Μποζουκια Αθηνα