Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Δύο αγρίμια παραλίγο να σκοτώσουν στο ξύλο σταθμάρχη σε μετρό

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη των δύο τραμπούκων που λίγο έλειψε να σκοτώσουν στο ξύλο τον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, καθώς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και οι κινήσεις τους πριν και μετά την ακραία βίαιη επίθεση έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για μελαψούς, πιθανότατα αλλοδαπούς με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να εστιάζονται στη δυτική Αττική. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τους δράστες από την εξέταση του οπτικού υλικού που έχουν καταγράψει τόσο οι κάμερες του μετρό όσο και ένας επιβάτης του συρμού, ο οποίος βιντεοσκόπησε με το κινητό του τις δραματικές στιγμές που βίωσε ο άτυχος σταθμάρχης στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Τα πρόσωπα των δύο δραστών του βίαιου ξυλοδαρμού φαίνονται πεντακάθαρα στο υλικό.

Το ανατριχιαστικό επεισόδιο συνέβη όταν ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ανθούπολη – Ομόνοια – Ελληνικό» έκανε στάση στον σταθμό Ομόνοια. Στα πλάνα διακρίνονται οι δύο νεαροί να κλοτσούν και να χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα τον άτυχο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ, με αφορμή την παρατήρηση που τους έκανε να φορέσουν μάσκες, όπως επιβάλλεται σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μάλιστα, ο σταθμάρχης συνέστησε σε έναν από τους νεαρούς να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα του συρμού.

Στη συνέχεια, μόλις ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αποβιβάστηκε στον σταθμό της Ομόνοιας, οι χωρίς μάσκες δράστες τον ακολούθησαν στην αποβάθρα, όπου τον γρονθοκόπησαν και τον χτύπησαν βάναυσα με κλοτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, ανήμπορος να αντιδράσει! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άγριος ξυλοδαρμός του άτυχου ελεγκτή κράτησε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τα λυσσασμένα αγρίμια αποχώρησαν από τις αποβάθρες μέσα στο πλήθος, που παρατηρούσε εμβρόντητο τη βίαιη σκηνή.

Ο υπεύθυνος του σταθμού της ΣΤΑΣΥ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, από το οποίο έχει λάβει εξιτήριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών οι οποίοι τον εξέτασαν, έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασε για αποτυπώματα τα καθίσματα του συρμού όπου είχαν καθίσει οι δράστες κατά τη διαδρομή τους. Μάλιστα, διαπιστώθηκε από τις κάμερες ότι είχαν επιβιβαστεί στον σταθμό «Αγιος Αντώνιος» στο Περιστέρι και ότι, μετά τη διαφυγή τους, καταγράφηκαν στον σταθμό «Μοναστηράκι», όπου πιθανότατα έφτασαν με τα πόδια.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται εμφατικά ότι οι «δύο νεαροί φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη».

«Εχουμε φοβηθεί…» δήλωσε ο πρόεδρος των σταθμαρχών της ΣΤΑΣΥ για τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου του στην Ομόνοια. «Ενας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο, επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας. H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι “μαγκιά” να μη φοράς μάσκα και, πολύ περισσότερο, δεν είναι “μαγκιά” να ασκείς βία» σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στον λογαριασμό του στο facebook.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...