Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Νέα «βόμβα» από τη Σοφία Μπεκατώρου! «Βίασαν ανήλικη συναθλήτριά μου»

Ακόμα μία… βόμβα μεγατόνων έριξε η Σοφία Μπεκατώρου με την κατάθεσή της χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος άρχισε να ερευνά τις δικές της καταγγελίες για τη σεξουαλική κακοποίησή της πριν από 23 χρόνια, πλέον όμως διευρύνει το πεδίο της.

Η δικαστική έρευνα παίρνει άλλη διάσταση, καθώς η ολυμπιονίκης έδωσε στοιχεία για άλλη μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης συναθλήτριάς της, η οποία, μάλιστα, φέρεται ότι ήταν ανήλικη! Η Σοφία Μπεκατώρου έμεινε τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα. Στο διάστημα αυτό περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έζησε από τον τέως αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο, όπως έχει ήδη καταγγείλει. Η ανατροπή όμως ήρθε όταν μίλησε για άλλη μία υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, η νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης αφορά νεαρή αθλήτρια, η οποία, όταν έζησε τον εφιάλτη, ήταν ανήλικη. Μάλιστα, ο αθλητής αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι πρόκειται για κορίτσι που σήμερα είναι άνω των 20 ετών, όμως, όταν υπέστη τη σεξουαλική κακοποίηση ήταν μεταξύ μόλις 11 και 14 χρόνων! Ο Νίκος Κακλαμανάκης απέφυγε να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προκειμένου να μην ταυτοποιηθεί το θύμα.

Το ειδεχθές έγκλημα φέρεται ότι συνέβη πριν από εννέα χρόνια, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου. Αυτό ενεργοποιεί ποινικά την εισαγγελική έρευνα, αφού, προτού προκύψουν τα νέα δεδομένα, ο εισαγγελέας ερευνούσε ένα πιθανό αδίκημα το οποίο συνέβη πριν από δύο δεκαετίες και σίγουρα είχε παραγραφεί. Ομως το αδίκημα που καταγγέλθηκε σε βάρος της νεαρής αθλήτριας δεν έχει παραγραφεί, κάτι που σημαίνει ότι η Εισαγγελία μπορεί να προχωρήσει την έρευνα σε βάθος και, αν «δέσει» την υπόθεση, να απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Το βέβαιο είναι ότι η αθλήτρια, την οποία κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου, θα λάβει πολύ σύντομα κλήση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να προσέλθει ενώπιον του δικαστικού λειτουργού και να καταθέσει και η ίδια όσα της συνέβησαν.

«Να μιλήσουν κι άλλοι»

Βγαίνοντας από την Εισαγγελία, η Σοφία Μπεκατώρου έστειλε μήνυμα για να σπάσει η σιωπή, όπως, άλλωστε, είναι και ο πρωταρχικός στόχος της δικαστικής έρευνας. «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτήν, ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν, ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε…» δήλωσε.

Με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κάλεσε όλους τους εισαγγελείς της επικράτειας να προτρέπουν, μεταξύ άλλων, τα θύματα τέτοιου είδους ειδεχθών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας να μιλούν. Είναι εμφανές πλέον ότι η αυτεπάγγελτη έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου οδηγείται σε νέα μονοπάτια και ο στόχος είναι να εμφανιστούν, αν υπάρχουν, όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και να προχωρήσουν σε καταγγελίες.

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας βρίσκονται συνολικά τα πεπραγμένα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας. Η συνήγορος του ολυμπιονίκη και της Σοφίας Μπεκατώρου Ελλη Ρούσσου υπέβαλε αίτημα στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, που διενεργεί ξεχωριστή έρευνα, να κληθούν οκτώ νέοι μάρτυρες, καθώς και να αναζητηθούν κρίσιμα έγγραφα και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μην «εξαφανιστούν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...