Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Οι αμούστακοι μαχαιροβγάλτες που σπέρνουν τον τρόμο σε πιτσιρικάδες!

Τρεις ανήλικοι, δύο αλλοδαποί 16 και 17 ετών και ένας 16χρονος με ελληνική ταυτότητα, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ελληνικού – Αργυρούπολης ως μέλη της συμμορίας που επιτέθηκαν σε δύο άλλους ανηλίκους το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό σημείο της Αργυρούπολης και τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι έναν 17χρονο για να αρπάξουν τα κινητά τους.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Η εισαγγελέας ανηλίκων τούς άσκησε χθες δίωξη για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην ομάδα περίπου 30 ανηλίκων που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου από τη Γλυφάδα και έφτασαν στην πλατεία της Ελενας Βενιζέλου στην Αργυρούπολη. Στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αργυροπόλεως εντόπισαν έναν 16χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησαν για να του αποσπάσουν το κινητό του. Σχεδόν 10 λεπτά αργότερα επιτέθηκαν και σε έναν 17χρονο, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και του έκλεψαν το κινητό. Ο ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου έτρεξε αναστατωμένη η μητέρα του.

Πρώτες βοήθειες

«Ηταν μία εντελώς άνανδρη επίθεση. Ο γιος μου είναι 17 και ο άλλος μικρός 16. Είναι παιδιά απλά, από καλές οικογένειες. Τα παιδιά είχαν σταθεί έξω από τον τηλεφωνικό θάλαμο. Πάνω από το βουνό κατέβαιναν 30 άτομα με κουκούλες, μαυροντυμένα με φόρμες και επιτέθηκαν στα παιδιά. Δεν τους είπαν κάτι. Απλά του είπαν ‘‘τι κοιτάς;’’. Πιάστηκαν στα χέρια και του πήραν το κινητό. Οι περαστικοί φώναζαν να σταματήσουν. Τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε ο φίλος του και με ειδοποίησε» περιέγραψε σοκαρισμένη.

Ο άτυχος νεαρός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς τα μέλη της συμμορίας τον τραυμάτισαν με μαχαίρι πέντε φορές στον κορμό και κοντά στην καρωτίδα, για να αρπάξουν το κινητό του.

«Το ένα από τα παιδιά που τον χτύπησαν δεν φορούσε μάσκα. Μιλάμε για ένα κεντρικό σημείο στην Αργυρούπολη που κυκλοφορούν γονείς με τα παιδιά τους» τόνισε συγκλονισμένη η μητέρα του ανηλίκου, που επισήμανε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε σε σημείο που «αν δεν πήγαινε από τις μαχαιριές, θα τον χτυπούσαν τα αμάξια».

Ο θείος του 17χρονου περιέγραψε πώς γλίτωσε ο ανιψιός του: «Τον πλησίασαν, τον ακινητοποίησαν και τον μαχαίρωσαν. Εχει δεχτεί μαχαιριές σε πολλά σημεία και στην καρωτίδα. Για δύο χιλιοστά δεν είχαμε τα χειρότερα! Θα μπορούσε να είναι το παιδί οποιουδήποτε… Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Πώς έφτασαν 30 ανήλικα από τη Γλυφάδα στην Αργυρούπολη και δεν τους είδε κανείς; Αντε και του έκλεψες το κινητό, γιατί πας να τον δολοφονήσεις; Ημαρτον! Πού έχουμε φτάσει;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...