Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Ο Άρειος Πάγος ρίχνει στα… μαλακά τα κτήνη που βίασαν ομαδικά φοιτήτρια του ΑΠΘ

Δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, που ουσιαστικά ρίχνει στα μαλακά τους δύο από τους τρεις λαθρομετανάστες που βίασαν ομαδικά μια 23χρονη φοιτήτρια και χτύπησαν βάναυσα τον 20χρονο σύντροφό της -αφού προηγουμένως τους είχαν ληστέψει- μέσα σε αφύλακτο χώρο του ΑΠΘ τον Οκτώβριο του 2016!

Το αποτρόπαιο έγκλημα του κτηνώδους ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναβίωσε στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, έπειτα από την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο ένας από τους τρεις δράστες κατά της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε το Εφετείο Θεσσαλονίκης. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είχε επιβληθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών καθώς, εκτός του βιασμού, τον είχε κρίνει ένοχο και για σειρά άλλων εγκληματικών πράξεων, όπως διακεκριμένη κλοπή και ληστεία. Ακόμη, του είχε επιβληθεί η παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία χρόνια.

Η απόφαση

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξετάστηκε από τον Άρειο Πάγο υπό το πρίσμα του νέου Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αρεοπαγίτες ερμήνευσαν τα εγκλήματα που τελέστηκαν εις βάρος της φοιτήτριας αλλά και του νεαρού που τη συνόδευε εκείνο το μοιραίο πρωινό με βάση τις νέες, ευνοϊκότερες διατάξεις. Ετσι, με την απόφασή τους οι αρεοπαγίτες ανέπεμψαν την υπόθεση σε νέα δίκη για να επανεξεταστεί το αδίκημα της διακεκριμένης ληστείας (για το ίδιο αδίκημα είχε κριθεί επίσης ένοχος ο ένας από τους άλλους δύο της «σκληρής» παρέας των αλλοδαπών), ώστε ως προς αυτή την κατηγορία να εφαρμοστούν οι ευνοϊκότερες ποινικές διατάξεις! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ποινές που είχε επιβάλει το Εφετείο στους δύο από τους τρεις καταδικασθέντες για διακεκριμένη ληστεία θα μειωθούν αισθητά, όταν η υπόθεση εκδικαστεί εκ νέου από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο!

Διακεκριμένη κλοπή

Ειδικότερα, το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι έχει καταργηθεί η πράξη της διακεκριμένης κλοπής με τη μορφή της τέλεσης από δύο ή περισσότερους, οι οποίοι είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου κατά το μέρος που αφορά τις καταδίκες για το συγκεκριμένο αδίκημα εις βάρος τόσο του κατηγορουμένου που άσκησε την αίτηση αναίρεσης όσο και του συγκατηγορουμένου του που καταδικάστηκε ως συναυτουργός του. Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής επανήλθε στο μεταξύ στον Ποινικό Κώδικα, όμως για τους καταδικασθέντες ισχύουν οι ευνοϊκότερες διατάξεις που εισήχθησαν το καλοκαίρι του 2019!

Τέλος, ο Άρειος Πάγος απάλειψε και την παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων που είχε επιβληθεί τουλάχιστον στον έναν από τους τρεις καταδικασθέντες, καθώς αυτή έχει καταργηθεί από το καλοκαίρι του 2019, όταν τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία.

Ο «εφιάλτης» είχε στήσει καρτέρι τα ξημερώματα

Το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, συνέβη στις 2 Οκτωβρίου του 2016.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί η 23χρονη φοιτήτρια και ο φίλος της επέστρεφαν από ένα πάρτι σε κτίριο του ΑΠΘ, όταν τους επιτέθηκαν οι τρεις λαθρομετανάστες από τη Συρία και την Αλγερία. Εντρομη, η κοπέλα έβαλε τις φωνές, αλλά οι αλλοδαποί δεν πτοήθηκαν. Απειλώντας τους δύο νέους, άρπαξαν όσα χρήματα είχαν καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ομως ο εφιάλτης του ζευγαριού είχε και συνέχεια, αφού τα ανθρωπόμορφα τέρατα τράβηξαν λίγο πιο μακριά τον συνοδό της 23χρονης και εξανάγκασαν με τη χρήση βίας την άτυχη κοπέλα να υποκύψει στις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις τους!

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο ένας εκ των καταδικασθέντων άρπαξε τη φοιτήτρια από τον λαιμό και παράλληλα άρχισε να τη θωπεύει, ενώ ο άλλος, φωνάζοντάς της σε σπαστά ελληνικά «σκάσε, μη φωνάξεις, γιατί θα σε σκοτώσουμε», την οδήγησε σε ένα στενό σημείο με ανύπαρκτο φωτισμό, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από τον συνοδό της, ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος έχοντας δεχτεί γροθιές στο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά ο 20χρονος προσπάθησε να συρθεί προς το μέρος της κοπέλας για να τη βοηθήσει, όμως ο καταδικασθείς που προσέφυγε στον Άρειο Πάγο τον τραβούσε μακριά από αυτήν και τον απειλούσε με ένα μπουκάλι απειλώντας τον να σωπάσει, αλλιώς θα τον σκότωνε!

Σε σημεία του κορμιού της

Ταυτόχρονα, οι άλλοι δύο άρχισαν να θωπεύουν την κοπέλα σε διάφορα σημεία του κορμιού της και, όταν εκείνη προέβαλε αντίσταση βλέποντας ότι προσπαθούσαν να της βγάλουν τα ρούχα, οι δράστες «χτύπησαν το κεφάλι της πάνω σε παρακείμενο τοιχίο τραυματίζοντάς τη».

Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με τους αλλοδαπούς να προσπαθούν να σηκώσουν από το έδαφος την άτυχη 23χρονη, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσαν να τη φιλήσουν στο στόμα! Οσο κράτησε η επίθεση, η άτυχη κοπέλα κατέβαλλε αγωνιώδεις προσπάθειες να αποφύγει τους αλλοδαπούς και «έπεφτε στο έδαφος χωρίς να τους κοιτάζει», ενώ άκουγε τον έναν από αυτούς να λέει συνεχώς τη λέξη «σεξ».

Τελικά, οι δράστες «πέτυχαν να εξαναγκάσουν αυτή να προβεί σε διαδοχική πεολειχία των γεννητικών τους οργάνων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση! Μετά την επίθεση τα τρία κτήνη εντοπίστηκαν σε ένα διαμέρισμα όπου βρίσκονταν και άλλοι αλλοδαποί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο οι δύο από αυτούς έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι το θύμα είχε δώσει τη… συναίνεσή του για τη συνεύρεσή τους, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από τους δικαστές!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...