Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας που άκουσε τον έντονο διάλογο του Βαλυράκη με τον καπετάνιο ψαροκάικου

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ψαρά που επέβαινε σε λευκό αλιευτικό σκάφος και διαπληκτίστηκε έντονα με τον πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη, πριν εκείνος βρει τραγικό θάνατο στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα από το Λιμενικό.

Μετά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε ένα ψαροκάικο να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πολιτικού, οι λιμενικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον κυβερνήτη του. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ του πρώην υπουργού και του ψαρά υπήρξε λογομαχία, ενώ στη συνέχεια το λευκό τρεχαντήρι έκανε κύκλους γύρω από το φουσκωτό του δημιουργώντας κυματισμό και συμβάλλοντας στο μοιραίο.

Ο αρτοποιός και ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς Κώστας Ασημάκος περιέγραψε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή τι είδε: «Την Κυριακή στις 10 το πρωί ήμουν σε αυτό το σημείο. Μέχρι τις 12.30 δεν κοίταξα ρολόι και είδα τον Σήφη Βαλυράκη να ξεκινάει με το φουσκωτό του. Στα μισά της διαδρομής είδα ότι είχε ένα πρόβλημα, καθώς του έσβησε μια φορά. Μόλις έφτασε ανάμεσα στα νησιά, πάλι του ξαναέσβησε και προσπάθησε να βάλει μπρος. Από την άλλη πλευρά ερχόταν ένα καΐκι. Δεν μπορώ να πω τι είδους καΐκι ήταν. Μάλλον δεν τον γνωρίζω, δεν έδωσα σημασία. Γύρισα και κοίταξα πιο έντονα, αφού είχε βάλει ο Βαλυράκης τη μηχανή του μπρος και άκουσα μια λογομαχία. Από το καΐκι του είπαν: “Φύγε, θα φωνάξω το Λιμεναρχείο” και ο Βαλυράκης απάντησε: “Θα μου κλ… τ’ @ρ…”».

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι το ψαροκάικο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. «Από εκεί και πέρα βλέπω το καΐκι με δυνατές τις μηχανές, με τσίτα τη μηχανή, γιατί κάποιοι είπαν ότι δεν γίνονται αυτά. Τα πάντα γίνονται στη θάλασσα. Το έφερε δύο φορές σβούρα γύρω από το φουσκωτό. Το πιθανότερο είναι να έκανε μεγάλο κυματισμό. Και βλέπω μετά το φουσκωτό έφυγε προς την πλευρά που λέμε Κολοκύθι και το καΐκι προς την άλλη πλευρά που ονομάζεται Λιοτρίβι. Εγώ ήδη είχα πάρει τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν είδα αν το σκάφος είχε επιβάτη, αν το καΐκι συνέχισε από πίσω του. Δεν μπόρεσα να διακρίνω» είπε.

Η συνομιλία

Ο Κώστας Ασημάκος ήταν στη στεριά σε απόσταση 300 ως 500 μέτρων και είχε πλήρη άπνοια, με αποτέλεσμα να ακούσει τη συνομιλία του ψαρά με τον Σήφη Βαλυράκη. «Οι ομιλίες ακούγονταν καθαρά. Το σκάφος ίσα ίσα που προχώραγε, ήταν στο ρελαντί».
Στις 19.30 της ίδιας ημέρας, όταν είδε στο ίντερνετ το περιστατικό, «πήρα έναν γνωστό μου στο Λιμεναρχείο και του είπα κάποια πράγματα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί ήμουν εκεί». Ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας, ενώ χθες έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Χτυπήματα

Μετά τη μαρτυρία του οι λιμενικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας από χτύπημα στην προπέλα του αλιευτικού σκάφους. Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς έδειξε πως ο θάνατος προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χτυπήματα στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, οι οποίες πιθανόν να προήλθαν από προπέλα. Χθες διενεργήθηκε δεύτερη νεκροτομή με τη συμμετοχή πραγματογνώμονα της οικογένειας του πρώην υπουργού, που και αυτός διαπίστωσε ότι οι κακώσεις προκλήθηκαν από προπέλα. Σήμερα αναμένεται να γίνει αυτοψία στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη για να διαπιστωθεί αν ήταν η δική του προπέλα ή άλλου σκάφους.

Το τελευταίο διήμερο οι λιμενικοί έχουν πάρει καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες περίπου 30 αλιευτικών σκαφών και από κατοίκους της Ερέτριας. Επίσης, εξετάζουν κάμερες που καταγράφουν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ θα αναζητηθεί και ένα drone που πετούσε εκείνη την ώρα και ενδεχομένως έχει καταγράψει κινήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου αναρωτήθηκε αν ο χειριστής του εμπλεκόμενου ψαροκάικου είδε τον πρώην υπουργό να πέφτει στη θάλασσα και να χτυπάει στην προπέλα, καθώς και αν έφυγε αφήνοντάς τον αβοήθητο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...