Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Βίντεο – φωτιά δείχνουν το «τέλος» του Βαλυράκη! Σε κλίμα οδύνης έγινε η κηδεία του

Δύο βίντεο ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι λιμενικοί αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες και στα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια.

Αυτό αποκάλυψαν χθες οι δικηγόροι της οικογένειάς του, Γιώργος Σπύρου και Μανώλης Φωτάκης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα βίντεο επιβεβαιώνουν τη μαρτυρία αυτόπτη για τον διαπληκτισμό του κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους με τον πολιτικό που επέβαινε στο φουσκωτό του.

Οπως ανέφεραν μπαίνοντας στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο βίντεο, το ένα από τα οποία περιέχει υλικό από κάμερες της περιοχής, ενώ το άλλο καταγράφηκε από τρεις γυναίκες που είχαν πάει βόλτα σε ένα λόφο σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το σημείο της τραγωδίας. Η μία από τις γυναίκες που κατέγραψε το βίντεο δήλωσε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό πως είδαν μόνο ένα σκάφος και όχι δύο, όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Μας κίνησε την προσοχή η κυκλική κίνηση του σκάφους. Από μακριά φαινόταν σαν φάλαινα, να δημιουργεί μεγάλο κυματισμό και να αφρίζει το νερό» ανέφερε η κυρία Δήμητρα. Το βίντεο που έχουν καταγράψει είναι πανοραμικό της θαλάσσιας περιοχής και θολό, λόγω της μεγάλης απόστασης που είχαν από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο μάρτυρας

Βέβαια, το υλικό αυτό έχει μεγάλη σημασία για να διακριβωθεί αν ο χρόνος λήψης του ταυτίζεται με τη μαρτυρία για τον κυβερνήτη άγνωστου ψαροκάικου, ο οποίος φέρεται ότι διαπληκτίστηκε με τον πρώην υπουργό.

Πάντως, αν και έχουν περάσει πέντε ημέρες, οι λιμενικοί δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι έχει συμβεί. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του ψαρά, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ότι διαπληκτίστηκε με τον Σήφη Βαλυράκη λίγο προτού χάσει τη ζωή του. Το τελευταίο 48ωρο οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Ερέτριας έχουν λάβει καταθέσεις από περίπου 30 επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες, κάνουν ελέγχους στις προπέλες των σκαφών και εξετάζουν τα ημερολόγιά τους για να διαπιστώσουν αν είχαν αποπλεύσει την ημέρα της τραγωδίας.

Υψηλός κυματισμός

Με βάση τη μαρτυρία έχουν επικεντρωθεί στην εξέταση ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών μήκους μικρότερου των 12 μέτρων, τα οποία δεν διαθέτουν σύστημα δορυφορικού εντοπισμού. Κυρίως, εξετάζουν όλα τα λευκά σκάφη της περιοχής, ειδικά τα πλαστικά που προκαλούν υψηλό κυματισμό και θα μπορούσαν να ρίξουν τον πολιτικό από το φουσκωτό του. Πάντως, οι ψαράδες της περιοχής αμφισβητούν τον αυτόπτη και υποστηρίζουν πως, αν είχε δει δεύτερο σκάφος, θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το πρόσωπο του ψαρά αλλά και το ψαροκάικο…

Στο μεταξύ, χθες έγινε αυτοψία στο φουσκωτό σκάφος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ από τους πραγματογνώμονες τους οποίους έχει ορίσει η οικογένεια Βαλυράκη. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η προπέλα για να εξακριβωθεί αν αυτή ή η προπέλα άλλου σκάφους προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό. Ο τεχνικός σύμβουλος Αντώνης Δέδες δήλωσε πως δεν βρήκε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, ενώ ενδέχεται να κάνει νέα αυτοψία με βάση στοιχεία που θα συγκεντρωθούν από το Λιμενικό.

Για τον λόγο αυτόν έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση η στολή δύτη του Σήφη Βαλυράκη, προκειμένου να βρεθούν τυχόν ίχνη της προπέλας που προκάλεσε τον θάνατό του. Η κηδεία του πρώην υπουργού έγινε χθες το απόγευμα σε κλίμα οδύνης στο Νεκροταφείο Παπάγου, όπου η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου, η οποία κρατούσε μια φωτογραφία του υποβασταζόμενη από τους δύο γιους τους. Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, Νίκος Παπανδρέου και Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου και ο Κώστας Λαλιώτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...