Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο «γαλάζιος Άγγελος» που βιάστηκε να φύγει από την ζωή έγινε… τραγούδι

Πώς η τραγική ιστορία του 24χρονου Γιάννη που έβαλε τέλος στη ζωή του άγγιξε τις ευαισθητες χορδές γνωστών καλλιτεχνών

Στις 27 Ιανουαρίου του 2020 ο Γιάννης έκλεισε τα 24 του χρόνια και είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι δικοί του άνθρωποι, οι γονείς του, Εύα Τσιρικόλια και Πέτρος Μαθιούδης, η μικρή του αδελφή, οι φίλοι του.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Τρεις ημέρες μετά, στις 30 Ιανουαρίου του 2020, ακριβώς πριν από έναν χρόνο δηλαδή, ο Γιάννης αποφάσισε πως δεν ήθελε να προχωρήσει άλλο. Κρεμάστηκε στο δωμάτιό του. Το σοκ που προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας του ήταν μεγάλο.

Το πένθος των οικείων του βαρύ, η θλίψη τους βαθιά, οι απορίες τους πολλές. Ένα τεράστιο «γιατί» βασανίζει ακόμη τη μητέρα του, η οποία αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του με ένα τραγούδι αφιερωμένο σε εκείνον, στον «Γαλάζιο Άγγελο» της, όπως τον αποκαλούσε. Ενα τραγούδι συγκινητικό που κυκλοφορεί σήμερα, ανήμερα της επετείου του θανάτου του 24χρονου Γιάννη, από την Keys Records, τη δισκογραφική εταιρία του Αργύρη Ναστόπουλου. Πρόκειται για μια δυνατή μπαλάντα που ερμηνεύει υπέροχα ο τάχιστα ανερχόμενος τραγουδιστής Άγγελος Λέπουρης, σε μουσική και στίχους του Βασίλη Καρανικόλα.

«Το αποτρόπαιο τέλος του Γιάννη ήταν για μένα ο καταλυτικός λόγος να προχωρήσω άμεσα μαζί με τους συνεργάτες μου στη δημιουργία αυτού του τραγουδιού, εκπληρώνοντας χωρίς δεύτερη σκέψη την επιθυμία της μητέρας του» δηλώνει στην «Espresso» ο Αργύρης Ναστόπουλος, διευθυντής της Keys Records και μέλος των One.

«Είναι ένα τραγούδι που εκφράζει τον πόνο για τον χαμό ενός ταλαντούχου νέου, ο οποίος κάπου στην πορεία έχασε την αγάπη του για τη ζωή και αποφάσισε να “φύγει”. Μια δημιουργία γεμάτη συναισθήματα που αφιερώνεται στον “Γαλάζιο Άγγελο” της κυρίας Εύας, αλλά και σε κάθε “Γαλάζιο Άγγελο” που “έφυγε” νωρίς» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο τραγουδιστής Άγγελος Λέπουρης, ο οποίος ερμηνεύει το κομμάτι με τους συγκινητικούς στίχους του Βασίλη Καρανικόλα και το «απογειώνει» με τη φωνή του, αναφέρει πως ένιωσε περίεργα όταν μπήκε στο στούντιο για να το ηχογραφήσει.

«Συνήθως όταν μπαίνω στο στούντιο φτιάχνω μια πλασματική ιστορία στο μυαλό μου για το κομμάτι που πρόκειται να ηχογραφήσω. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στο στούντιο να ηχογραφήσω ένα τραγούδι που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός και μάλιστα τόσο δραματικό. Συνεπώς ήταν πολύ δυνατό το συναίσθημά μου τη συγκεκριμένη στιγμή» εξομολογείται στην «Espresso» ο καλλιτέχνης.

«Οταν μαθαίνεις πως κάποιος αποφασίζει να αυτοκτονήσει στα 24 του χωρίς να έχει δώσει προηγουμένως τέτοιου είδους δείγματα στους οικείους του, δεν γίνεται να μην επηρεαστείς ψυχολογικά. Από τη μία, έχεις ένα τραγικό περιστατικό και, από την άλλη, ένα τραγούδι που βγαίνει σε κυκλοφορία ύστερα από επιθυμία της μητέρας. Είναι δύσκολο να το προσεγγίσεις όλο αυτό. Υπάρχει μια αντίθεση και γι’ αυτό προσπαθήσαμε όλοι οι συντελεστές να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη δημιουργία του κομματιού για τον “Γαλάζιο Άγγελο” που βιάστηκε να φύγει από τη ζωή, αλλά θα βρίσκεται πάντα κοντά μας! Μάλιστα, όλοι δουλέψαμε αφιλοκερδώς γι’ αυτόν τον σκοπό και τα έξοδα της ηχογράφησης ανέλαβε η εταιρία Keys Records» συμπληρώνει ο Άγγελος Λέπουρης.

Λόγια συγκίνησης από τη χαροκαμένη μάνα

Ο 24χρόνος Γιάννης με τη μητέρα του κ. Εύα scaled

Η «Espresso» επικοινώνησε και με τη μητέρα του 24χρoνου, την κυρία Εύα. «Το τραγούδι, έτσι όπως το άκουσα, είναι άψογο, μιλάει μέσα στην καρδιά μου» μας είπε συγκινημένη. Την ίδια ώρα, τα λόγια που έγραψε για να εξηγήσει την απόφασή της να τιμήσει τη μνήμη του γιου της με το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ανατριχιαστικά: «Γιε μου, όμορφος σαν άγγελος όπως ήσουν, μας επιβεβαίωσες δυστυχώς ότι τα όνειρα στη ζωή διαρκούν λίγο… Ένα πράγμα θέλω να ξέρεις, ότι εκείνο το βράδυ, στις 30 Ιανουαρίου του 2020 και ώρα 11.30 μ.μ., μου έκανες συντρίμμια την καρδιά μου, όταν ακούμπησα το κεφάλι σου πάνω στο μαξιλάρι σου και ενώθηκαν τα στόματά μας προσπαθώντας να σου δώσω ζωή. Χανόμουν, το κεφάλι μου γύριζε ανάποδα, όλα στοπ. Σε αυτό το μαξιλάρι που άφησες την τελευταία σου πνοή, σε αυτό κοιμάμαι, αγόρι μου, εδώ και έναν χρόνο, σε αυτό, λατρεία μου, θα αφήσω την τελευταία μου πνοή λέγοντας το όνομά σου. Γαλάζιε άγγελέ μου, σ’ αγαπώ και θα σ’ αγαπώ για πάντα. Με κατάθεση ψυχής, η μαμά σου!».

Η κυρία Εύα εκφράζει δημόσια και τις ευχαριστίες της για την εκπλήρωση της επιθυμίας της. «Σας ευχαριστώ όλους που συμβάλατε σε αυτό το υπέροχο δώρο μέσα από την καρδιά μου. Οι λέξεις πολλές φορές, όταν βγαίνουν από την ψυχή αγαπημένων ανθρώπων, αγκαλιασμένες με σμιλευμένη μουσική που τόσο λάτρευε ο Άγγελός μας και τραγουδημένες με πόνο και δύναμη, προκαλούν βαθιά συγκίνηση. Είμαι σίγουρη ότι του δώσατε μεγάλη χαρά» σημειώνει.

Στίχοι από καρδιάς

Ποιος να πήρε τη δύναμή σου
για ποιο αστέρι
έβαλες προορισμό
τι σκεφτόσουν, ποιος να ξέρει
τι να κάνω, δεν γεμίζει το κενό.
Γαλάζιε Αγγελε, να ‘ρθεις
και να ανοίξεις τα φτερά
κάνω κατάθεση ψυχής,
να μας φυλάς από ψηλά.
Μόνο μια χάρη σου ζητώ, πες μου τον χρόνο πώς γυρνώ
αυτό το βράδυ δεν
μπορώ να ξαναζώ.
Ελα κοντά μου για να μου πεις
ποια η αιτία για μια
απόφαση στιγμής.
Δώσ’ μου τον λόγο της αφορμής
που έτσι απλά κόβεις το νήμα της ζωής.

  • Γαλάζιος Άγγελος
    (Keys Records)
  • Στίχοι/μουσική:
    Βασίλης Καρανικόλας
  • Ερμηνεία:
    Άγγελος Λέπουρης

Το εξώφυλλο του single Γαλάζιος Άγγελος όπου απεικονίζεται ο Γιάννης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....