Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πυροσβέστης (πατέρας τριών παιδιών) έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες του Έβρου

Σκόρπισε τον θρήνο στο Πυροσβεστικό Σώμα ο άδικος χαμός του αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που επιχειρούσε να σώσει τη ζωή των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους που είχαν αποκλειστεί στο Δημοτικό Σχολείο του Απαλού στον Έβρο, όταν πλημμύρισε από την καταρρακτώδη βροχή.

  • Από την Εύα Παπαδάτου

Ο άτυχος 46χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών, πνίγηκε όταν το πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να το εγκαταλείψει με ασφάλεια όπως πρόλαβαν οι δύο συνάδελφοί του που επέβαιναν. Ετσι, τα ορμητικά νερά τον κατάπιαν και το άψυχο σώμα του βρέθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου «Δημόκριτος».

Στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο συμμετείχαν, εκτός από τη δύναμη της Πυροσβεστικής, ο Στρατός, η Αστυνομία και εθελοντές. Τελικά, οι 110 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απαλού επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.

Τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του άτυχου αρχιπυροσβέστη εξέφρασαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Ο Εβρος βούλιαξε από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες τον νομό και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με τη θεομηνία. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη και στο Σουφλί, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καταστήματα και σχολεία.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν και η κατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου σε πολλά σημεία η ροή του νερού πέρασε το ύψος του δρόμου, με συνέπεια να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη προς και από Φέρες. Στον κόμβο Προβατώνα, στην εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, η ουρά των αυτοκινήτων ξεπέρασε το ένα χιλιόμετρο μετά τη διακοπή κυκλοφορίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρικών φαινομένων

Στο Σουφλί, οι έντονες πλημμύρες έπληξαν την πόλη και οικισμούς, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου να επεμβαίνουν για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...