Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Λιμενικοί αναζητούν τρία σκάφη στην περιοχή όπου χάθηκε ο Σήφης Βαλυράκης!

Δικογραφία εις βάρος δύο ψαράδων για ψευδορκία

Κάποιοι ψαράδες βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης, στην Ερέτρια, και φαίνεται πως είδαν ή άκουσαν πώς έγινε αυτό. Δύο από αυτούς είχαν βγει για ψάρεμα στην περιοχή, αλλά είπαν ψέματα στους λιμενικούς, ενώ άλλοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, όπως καταγράφηκε σε οπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης παίρνει νέα τροπή μετά τα στοιχεία που προστέθηκαν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμεναρχείο Ερέτριας. Καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα λιμενικοί είχαν λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από περίπου 30 ψαράδες της περιοχής. Κανείς από αυτούς δεν είχε δει, ούτε είχε ακούσει κάτι για τον θάνατο του πρώην υπουργού. Κανείς δεν επιβεβαίωσε τη μαρτυρία του αυτόπτη που είχε καταθέσει πως άκουσε τον διαπληκτισμό ενός ψαρά με τον Βαλυράκη και είδε το ψαροκάικό του να κάνει κύκλους γύρω από το φουσκωτό του θύματος.

Οι ψαράδες είχαν καταθέσει ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα το επίμαχο διάστημα. Όμως οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως τουλάχιστον δύο από αυτούς έλεγαν ψέματα! Από το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα εστιατορίου της περιοχής αλλά και από φωτογραφίες ερασιτεχνικού drone εξακρίβωσαν πως τα σκάφη τους δεν ήταν δεμένα στην ακτή αλλά εν πλω! Γι’ αυτό κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση στο Λιμεναρχείο.

«Είχα βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσω την μπαταρία του σκάφους μου. Δεν είχα βγει να ψαρέψω» υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ένας από τους ψαράδες, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος του στο λιμάνι.

Παρά την ψευδή πρώτη κατάθεση, οι λιμενικοί δεν έχουν διαπιστώσει εμπλοκή των δύο ψαράδων στην υπόθεση Βαλυράκη, καθώς τα σκάφη έπλεαν σε διαφορετικά σημεία από τον τόπο της τραγωδίας. Πάντως, σχημάτισαν εις βάρος τους δικογραφία για ψευδορκία. Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί του Λιμενικού αναζητούν τους ιδιοκτήτες ακόμα τριών ψαροκάικων. Σύμφωνα με το οπτικό υλικό, τα σκάφη τους έπλεαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και θα κληθούν να δώσουν κατάθεση.

Παράλληλα, οι λιμενικοί αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας στα κινητά που έδιναν σήμα στην περιοχή όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο Σήφης Βαλυράκης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθούν δορυφορικά δεδομένα με στίγματα σκαφών σε αυτήν, καθώς από φωτογραφίες και βίντεο προκύπτει ότι λίγο πριν ή λίγο μετά βρέθηκαν κοντά στον τόπο της τραγωδίας τρία ή τέσσερα σκάφη. Τα σκάφη αυτά επιδείχθηκαν στον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κατέθεσε ότι τρία από αυτά μοιάζουν με το σκάφος που είδε δίπλα στο φουσκωτό του πολιτικού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργο Σπύρου, είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί το επίμαχο σκάφος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...