Δορυφόρος «ψάρεψε» δύο ύποπτα ψαροκάικα εκεί που βρισκόταν το φουσκωτό του Βαλυράκη!

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Χαλκίδας και της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη βρίσκονται πλέον οι ψαράδες της Ερέτριας, καθώς αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον δύο ψαροκάικα έπλεαν σε κοντινή απόσταση από το φουσκωτό του πολιτικού λίγο πριν από τον τραγικό θάνατό του.

  • Από τον
    Βασίλη Τζήμτσο

Η τυχόν εμπλοκή ενός ή περισσότερων ψαράδων στο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή του πρώην υπουργού, απασχολεί πλέον τον εισαγγελέα Χαλκίδας, ύστερα από μήνυση κατ’ αγνώστων που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 78χρονου.

Η οικογένεια ζητά από τις εισαγγελικές Αρχές και το Λιμενικό να προχωρήσουν στην άρση του απορρήτου των τηλεφώνων των αλιέων της περιοχής που δένουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Ερέτριας. Στόχος τους είναι να εξακριβωθεί ποιοι ψαράδες και ποια ψαροκάικα έπλεαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αγίας Τριάδας και του «νησιού των ονείρων», όπου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Η ψηφιακή αποτύπωση δορυφόρου, που φέρνει στο φως η «Espresso», δείχνει πως τη μοιραία ημέρα, στις 24 Ιανουαρίου, πέρασαν από την Ερέτρια δύο αλιευτικά σκάφη που έχουν τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας των λιμενικών

Με τη μήνυσή τους, οι οικείοι του εκλιπόντος πολιτικού θέλουν να διευκολύνουν τους λιμενικούς, ώστε η Εισαγγελία να άρει το απόρρητο και να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις, μέσα από τη δορυφορική καταγραφή των στιγμάτων των αλιευτικών σκαφών που έπλεαν σε κοντινή απόσταση από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. Τα δορυφορικά στίγματα θα δώσουν τις απαντήσεις ως προς τα σκάφη που ήταν δεμένα στο λιμάνι της Ερέτριας, αλλά και τα ψαροκάικα που είχαν αποπλεύσει.

Τη μοιραία ημέρα

Η ψηφιακή αποτύπωση του δορυφόρου, που φέρνει στο φως η «Espresso», δείχνει ότι τη μοιραία ημέρα, στις 24 Ιανουαρίου, πέρασαν από την Ερέτρια δύο αλιευτικά σκάφη που έχουν τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας των λιμενικών. Παράλληλα, όμως, εξετάζουν και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για να εντοπίσουν και τα μικρότερα σκάφη, των οποίων τα δορυφορικά ίχνη δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη.

Παράλληλα, οι συνήγοροι της οικογένειας καλούν τις διωκτικές Αρχές να εντοπίσουν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των ψαράδων την ημέρα του δυστυχήματος, σε συνδυασμό με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που άκουσε έναν ψαρά να διαπληκτίζεται με τον Σήφη Βαλυράκη, ενώ στη συνέχεια είδε το μήκους επτά μέτρων λευκό ψαροκάικο να κάνει δύο στροφές γύρω από το φουσκωτό του πολιτικού και να φεύγει.

Οι λιμενικοί καλούνται να εξακριβώσουν αν όντως κάποιο ψαροκάικο προκάλεσε κυματισμό που, ενδεχομένως, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του πολιτικού από το φουσκωτό του στη θάλασσα και τον θανάσιμο τραυματισμό του, είτε από την προπέλα του δικού του φουσκωτού είτε από την προπέλα του ψαροκάικου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι λιμενικοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής περίπου 50 μαρτυρικές καταθέσεις, εκ των οποίων οι 30 προέρχονται από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ψαράδες. Δύο από αυτούς είπαν ψέματα στις καταθέσεις τους πως δεν είχαν αποπλεύσει με τα σκάφη τους την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο πολιτικός.

Ομως, φωτογραφίες και βίντεο από drone και κάμερα καταστήματος απέδειξαν πως τα σκάφη τους είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι της Ερέτριας. Σύμφωνα με το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, από τις 11.14 ως τις 11.33 το πρωί της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αναχώρησαν τουλάχιστον δύο σκάφη από το λιμάνι της Ερέτριας. Επίσης, φωτογραφία από ερασιτεχνικό drone που πετούσε στην περιοχή μεταξύ 11.30 και 12 το μεσημέρι έδειξε πως από την μπούκα του λιμανιού έλειπαν δύο αλιευτικά σκάφη. Σε βάρος των δύο ψαράδων που κατέθεσαν ψέματα στους λιμενικούς σχηματίζεται δικογραφία, ενώ έχει ανοίξει νέος γύρος συμπληρωματικών καταθέσεων από τους ίδιους και άλλους μάρτυρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ