Ελληνικά και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη στην άσκηση «Σκύρος 2021»!

Φρόνημα νίκης στους αιθέρες!

Νύχτα και μέρα θα πετούν σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών τα ελληνικά και τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην ασκηση «Σκύρος 2021».

Η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) θα συμμετάσχει με αεροσκάφη Mirage 2000 και F-16, το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) με μονάδες επιφανείας, ενώ η γαλλική πολεμική αεροπορία με τέσσερα αεροσκάφη Rafale, δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT.

Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, όμως είναι σαφές ότι ταυτόχρονα αποτελεί ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυναμική και τις δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τόσο σήμερα όσο και από τη στιγμή που θα παραλάβει τα νέα αεροσκάφη Rafale.

Γι’ αυτό άλλωστε και η σημερινή ημέρα έχει καθοριστεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, η οποία, όπως σημειώνεται, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της πρόσφατης υπογραφής συμφωνίας πρόσκτησης 18 αεροσκαφών Rafale από τη χώρα μας.

Την DV DAY θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπία, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Η απόκτηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών από την Ελλάδα αποτελεί -σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς- ολική ανατροπή των ισορροπιών στον ουρανό του Αιγαίου αλλά και σαφώς δημιουργεί συνθήκες υπεροπλίας για το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Οι αεροναυτικές ασκήσεις είναι σαφές ότι επιδεικνύουν τον συγκεκριμένο προσανατολισμό που η νέα μοίρα των Rafale θα λάβει, παρά το γεγονός ότι κατά κύριο λόγο είναι αεροσκάφη αεροπορικής υπεροχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ