Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Ακάρ

Δεν σταματάνε τη ρητορική προκλήσεων οι Τούρκοι, επιμένοντας να ρίχνουν βολές κατά της Ελλάδας. Χθες, μάλιστα, ήταν η σειρά του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όχι απλώς έσπευσε με δηλώσεις του να προκαλέσει, αλλά έκανε λόγο ευθέως για… επεκτατικές διαθέσεις της πατρίδας μας!

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε τουρκικές εφημερίδες ο Τούρκος υπουργός Αμυνας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας: “Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις;”. Δεν δίστασε δε να σπεύσει να χαρακτηρίσει… πρόκληση την υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια”. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά!»

Αναφορικά με τους S-400, ο Ακάρ ανέφερε ότι θα εφαρμόσουν το «μοντέλο Κρήτης», υποστήριξε ότι στην ανατολική Μεσόγειο η Αγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών και υπογράμμισε πως «Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας“τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία”. Ο Έλληνας υπουργός, επίσης, ζήτησε από τη Γερμανίδα ομόλογό του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό».

Την ίδια ώρα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Oμέρ Τσελίκ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, τόνιζε με φόντο το Κυπριακό ότι «ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία!» και πρόσθετε πως «οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί».

Τέλος, με απαράδεκτο τρόπο απάντησε η επικεφαλής του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωσή του περί «τουρκικής κατοχής» στην Κύπρο. Η Ακσενέρ κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη «να μάθει τα όριά του και να σταματήσει να ασχολείται με θέματα μεγαλύτερα από το μπόι του»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...