Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΑναζητήστε τα αίτια αν κάποιες στιγμές αισθανθείτε ανεπαρκείς σε...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Ο Μητσοτάκης αποφάσισε την επιβολή lockdown στην Αττική από αύριο ως τις 28 Φεβρουαρίου!

Την ώρα που η ψυχολογία των πολιτών είναι στο ναδίρ από τον παρατεταμένο εγκλεισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες το απόγευμα καθολικό lockdown στην Αττική από αύριο ως τις 28 Φεβρουαρίου, επιβάλλοντας ξανά λουκέτο στο λιανικό εμπόριο και εκ νέου εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων!

Στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός είπε πως με βάση τα δεδομένα της πανδημίας, στην Αττική θα ισχύσουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα για σχεδόν δύο εβδομάδες. «Αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περισσότερο σήμερα από τους αρμοδίους.

Πριν από την ανακοίνωση του lockdown στην Αττική ο πρωθυπουργός έσπευσε να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να πάρει μια τόσο σκληρή απόφαση. «Μπορεί η Ελλάδα να τα πηγαίνει καλά στη μάχη κατά της πανδημίας, γνωρίζουμε όμως ότι οι επιθέσεις του κορονοϊού μπορεί να εκδηλωθούν αιφνιδιαστικά» είπε και πρόσθεσε πως σε ένα «φαινόμενο δυναμικό» η κυβέρνηση έχει επιλέξει την «ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων», ώστε «να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για επανεμφάνιση του κινδύνου, «όχι με τη μορφή των χιλιάδων αρρώστων και των θανάτων, αλλά αφενός με την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική και αφετέρου με τις μεταλλάξεις του ιού, που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του». Τόνισε, μάλιστα, πως «πρέπει τώρα να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού».

Ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του για το καθολικό lockdown λέγοντας πως «η εμπειρία από το πρώτο κύμα της πανδημίας και από το lockdown μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων δείχνει ότι όσο πιο γρήγορα εφαρμόζονται περιορισμοί τόσο πιο γρήγορα αίρονται».

Πάντως, για να προλάβει τις αντιδράσεις των εμπόρων που θα κλείσουν ξανά τα μαγαζιά τους και των ανθρώπων που θα μείνουν χωρίς δουλειά, είπε πως «δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία» και διαβεβαίωσε πως η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, «όπως έχει κάνει ήδη μέχρι τώρα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, ακόμη, πως είναι περισσότερο παρά ποτέ πεπεισμένος ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος της πρωτοφανούς περιπέτειας και αναφέρθηκε στον… «ήλιο του εμβολίου που φωτίζει την επόμενη μέρα»!

Πάντως, δεν έκλεισε με κάποιο ευχάριστο μήνυμα, επισημαίνοντας ότι «στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει, ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...