Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο Αντώνης Καλογιάννης έφυγε στα 81 του με τον καημό του χαμού του γιού του!

Αχ, Αννούλα του χιονιά, δεν θα είμαι πια μαζί σου…

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού τραγουδιού, ο εμβληματικός Αντώνης Καλογιάννης, έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, προκαλώντας θλίψη σε όλο το πανελλήνιο!

Ο σπουδαίος τραγουδιστής τα τελευταία χρόνια βρισκόταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του, με τον ξαφνικό θάνατο του 46χρονου γιου του το 2006 να είναι η αρχή του τέλους για τον μεγάλο ερμηνευτή, τα τραγούδια του οποίου ήταν στα χείλη πολλών Ελληνων.

Ο Αντώνης Καλογιάννης θεωρείται ένας από τους κατεξοχήν Θεοδωρακικούς και ερωτικούς ερμηνευτές, ο οποίος με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του τραγούδησε για τον έρωτα αλλά και την Αντίσταση. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, πως υπήρξε ένας από τους πολύ αγαπημένους ερμηνευτές του τεράστιου Μίκη Θεοδωράκη. Στο πάλκο για πρώτη φορά ανέβηκε το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και του έδωσε τις πρώτες του συναυλίες στην τότε Σοβιετική Ενωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Με τη Μαρία Φαραντούρη την εποχή της δικτατορίας, το 1967, έφυγε στο εξωτερικό, όπου δημιούργησαν μια λαϊκή ορχήστρα, με την οποία άρχισαν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Σε αυτές από τους πρώτους συμπαραστάτες τους ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίκης Θεοδωράκης. Μαζί με τον Μίκη θα δώσουν περισσότερες από 500 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, κάνοντας γνωστή την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε τότε στη χώρα μας. Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα αρχίσει να τραγουδά σε μπουάτ στην Πλάκα.

7620 ANTONIS KALOGIANIS 15102007

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό πεντάγραμμο ο σπουδαίος ερμηνευτής θα συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους κορυφαίους Ελληνες συνθέτες! Ο κατάλογος μεγάλος! Οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος και Μάριος Τόκας συνεργάστηκαν μαζί του με μεγάλη επιτυχία! Αλλά και ποιητές και στιχουργοί, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι, συνδέθηκαν με την καλλιτεχνική πορεία του εκλιπόντος! Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς και πολλούς άλλους. Αλλωστε, ποιος δεν έχει τραγουδήσει μερικές από τις διαχρονικές επιτυχίες του, όπως τα «Ομορφή μου Κατερίνα», «Αννούλα του χιονιά», «Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη», «Και που λες Ευτυχία».

Σε βαρύ πένθος

Και ενώ η ζωή του μεγάλου ερμηνευτή κυλούσε όμορφα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, ο θάνατος του 46χρονου γιου του Βαγγέλη από ανεύρυσμα θα τον λυγίσει. Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα συνέβαινε αυτή η τραγωδία λίγο πριν από την εκπνοή του 2006 και όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά, βυθίζοντας την οικογένεια Καλογιάννη σε βαρύ πένθος. Η γυναίκα του Ελένη έπαθε σοκ βλέποντας μπροστά στα μάτια της να συμβαίνει το μοιραίο, αλλά ακόμη περισσότερο στιγμάτισε για πάντα τον ίδιο τον Αντώνη Καλογιάννη, ο οποίος έχασε τον μονάκριβο γιο του.

Εκτοτε ο Αντώνης Καλογιάννης δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο του πολυαγαπημένου του Βαγγέλη. Ντύθηκε στα μαύρα και δεν ξανατραγούδησε. Μάλιστα, εκείνη τη μαύρη περίοδο της ζωής του μεγάλου ερμηνευτή ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Πάριος αποφάσισαν να κάνουν κάποιες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας Καλογιάννη, η οποία έπρεπε να συντηρήσει και τα δύο ανήλικα εγγόνια που άφησε πίσω του ο μονάκριβος γιος τους.

Και ενώ ο μεγάλος ερμηνευτής είχε δώσει υπόσχεση στον εαυτό του να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά σε συναυλία, ένα τηλεφώνημα από τον Μίκη Θεοδωράκη πριν από οκτώ χρόνια τον έκανε να εμφανιστεί στο Καλλιμάρμαρο, δίπλα του ντυμένος στα μαύρα, πενθώντας για τον γιο του!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...