Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών αποκάλυψε ότι τη στιγμή της τραγωδίας στα...

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως 14 μήνες...

Καλογεροπούλου, Ντενίση και Ψάλτη αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Γιάννη Φέρτη

Οι τρεις γυναίκες της ζωής του αποχαιρέτησαν τον μεγάλο...

Επικηρυγμένοι οι ένοχοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Η χήρα και τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη θα προσφέρουν σημαντικό χρηματικό ποσό σε όποιους βοηθήσουν στις έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του

Σε νέα φάση εισέρχεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου Σήφη Βαλυράκη, μετά την έκδοση βουλεύματος που ανοίγει τον δρόμο της διερεύνησης τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από ψαράδες της περιοχής, αλλά και την επικήρυξη των δραστών από την οικογένεια του πολιτικού.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια Βαλυράκη εκτιμά πως πρόκειται για δολοφονία και όχι για δυστύχημα, και για τον λόγο αυτόν οι συνήγοροί της είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χαλκίδας, ζητώντας την άρση του απορρήτου των τηλεφώνων όσων ψαράδων βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο δικός τους άνθρωπος.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας έδωσε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των τηλεφώνων όσων κινήθηκαν με τα σκάφη τους κατά το επίδικο διάστημα πριν και μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Πλέον, οι ανακριτικές Αρχές έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τα τηλέφωνα των ψαράδων που θεωρούνται ύποπτοι για τον θάνατο του 78χρονου. Με βάση το βούλευμα, έχει ήδη διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 50 μαρτυρικές καταθέσεις από ψαράδες και κατοίκους της περιοχής στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, η σύζυγός του Μίνα και τα παιδιά του Αλέξανδρος και Γιάννης, προσανατολίζεται στην επικήρυξη των προσώπων που έστειλαν τον 78χρονο στον θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις έρευνες και να «σπάσει» η ομερτά των ψαράδων της περιοχής.

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν τις έρευνες στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Μίνα Βαλυράκη και τα παιδιά της θα ανακοινώσουν την απόφασή τους και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει όποιος βοηθήσει στις έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου.

φ2 0021 MINA VALIRAKI 610201

Για τον σκοπό αυτόν έχει ορίσει δύο τεχνικούς πραγματογνώμονες που διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του Βαλυράκη, παράλληλα με την έρευνα που διενεργεί το Λιμενικό Σώμα.

Ειδικότερα, θα σαρωθούν, καταγραφούν και αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS, αλλά και από τους ασυρμάτους των ψαράδων για να διακριβωθούν οι κινήσεις των υπόπτων το μοιραίο μεσημέρι της Κυριακής 24ης Ιανουαρίου. Στόχος, να εντοπιστούν τα ίχνη των λεγόμενων «καουμπόηδων των θαλασσών» της ευρύτερης περιοχής της Ερέτριας, που εκτιμάται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...