Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η «Μήδεια» έσπειρε χάος και θάνατο! Άφησαν οικογένειες εγκλωβισμένες στα σπίτια τους

Η άγρια κακοκαιρία έπιασε στον ύπνο το ανίκανο επιτελικό κράτος!

Σε κατάσταση περιδίνησης, ζαλισμένο και ανήμπορο να επιβάλει την τάξη στη χαοτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της επέλασης της φονικής κακοκαιρίας «Μήδεια», εμφανίζεται το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος. Μόλις ένα 48ωρο από την επέλαση του χιονιά και μετά το φιάσκο με τις εθνικές οδούς, που άνοιγαν και έκλειναν για λίγους πόντους χιόνι, χωρίς καμία προειδοποίηση, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας από το κρύο και δύο εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, που κατέστησε ανενεργή τη μηχανική υποστήριξή τους με οξυγόνο.

Ωστόσο το φιάσκο της εγκληματικής διαχείρισης δεν σταματά εδώ, καθώς εκατοντάδες νοικοκυριά σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Φιλοθέη, Ηλιούπολη, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο και σε πολλές ακόμα περιοχές της Αττικής έμειναν περισσότερες από 12 ώρες χωρίς ρεύμα και νερό. Επίσης, τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολειτουργούσαν, ταλαιπωρώντας ακόμα περισσότερο όσους έπρεπε να πάνε στη δουλειά τους, ενώ δεύτερη συνεχόμενη μέρα πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Φώτη Νικολακόπουλο, τα λεωφορεία αποσύρθηκαν μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα στους δρόμους είναι μεγάλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις λεωφορείων που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του μετρό. Στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δούλεψαν ασταμάτητα πέριξ της πλατείας Κολωνακίου, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα οικογένειες ήταν αποκλεισμένες μέσα στα σπίτια τους, χωρίς πρόσβαση στα βασικά.

Το αυτί ωστόσο του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να ίδρωσε, καθώς με περίσσιο θράσος απέδωσε το εγκληματικό χάος που επικρατεί στη χώρα στο «πρωτοφανές», όπως το χαρακτήρισε, καιρικό φαινόμενο, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν στα χωρίς ρεύμα και νερό σπίτια τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τους Αθηναίους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοιχτές τις διόδους προς τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και άλλα καίριας σημασίας κτίρια για τις επείγουσες περιπτώσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία έριξαν πάνω από 5.000 τόνους αλάτι χθες.

Η κυκλοφορία σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, τη Βασιλίσσης Σοφίας, διακόπηκε επί αρκετές ώρες και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Ακαδημίας έως τη λεωφόρο Αμαλίας, λόγω πτώσης δέντρων.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ γλίτωσαν από καθαρή τύχη, καθώς κατέρρευσε τμήμα της στέγης στη μονάδα των ηλεκτροκαμίνων νικελίου. Στο κτίριο δεν υπήρχε κανείς λόγω των απροσπέλαστων δρόμων προς τα γραφεία.

Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι στον Διόνυσο, οι οποίοι έμειναν δεύτερη συνεχόμενη μέρα χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, όπως συνέβαινε κάποιες δεκαετίες πριν. Ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Καλαφατέλης τόνισε ότι οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία που έχουν σταλεί για την αποκατάστασή τους δεν αρκούν, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται ολόκληρες οικογένειες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Η «Μήδεια» κράτησε κλειστά και όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική έως τις 10 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε αυτά. Αποφασίστηκε εν τέλει να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Όπως αποδείχθηκε ακόμα μία φορά, ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος, παρότι μία εβδομάδα πριν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τον επερχόμενο χιονιά.

Οι άνθρωποι που «πάτησαν» πάνω στους νεκρούς στο Μάτι για λόγους μικροπολιτικής, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για άψογη κρατική διαχείριση σε αντίστοιχα φαινόμενα, δεν κατόρθωσαν να προφυλάξουν τους πολίτες στην πρώτη κακοκαιρία του χρόνου…

Τρεις νεκροί σε Κρήτη και Εύβοια! Ξεψύχησαν δύο ηλικιωμένοι επειδή δεν λειτουργούσαν οι συσκευές οξυγόνου λόγω των μπλακάουτ

Τρεις νεκρούς, τουλάχιστον μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα, άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια», που έντυσε στα λευκά την Αττική, ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, και ταυτόχρονα προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 56χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί έξω από το ποιμνιοστάσιό του, στο οποίο είχε πάει για να ταΐσει τα ζώα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος είχε πάει στα ζώα μαζί με τον γιο του. Περίπου στις 09.30 ο γιος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του. Ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και το δύσβατο σημείο στο οποίο βρίσκεται το ποιμνιοστάσιο δυσκόλεψαν αρκετά το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική. Τελικά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο δύο οχήματα με πέντε άνδρες, οι οποίοι, μάλιστα, έπρεπε να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια, προκειμένου να παραλάβουν τον άνδρα. Αν και δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα τα αίτια του θανάτου του άτυχου 56χρονου, πιθανότατα «έφυγε» από πρόβλημα υγείας που επιδεινώθηκε εξαιτίας του κρύου.

Ο δεύτερος νεκρός ήταν ένας 80χρονος, ο οποίος έμενε στο ορεινό χωριό Τρουπί της Εύβοιας. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ο γιος του 80χρονου, ο οποίος ήταν μαζί του, κάλεσε την Πυροσβεστική, καθώς το χιόνι είχε αποκλείσει το χωριό και φοβόταν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και της Πολιτικής Προστασίας που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τη μανία του καιρού και την πυκνή χιονόπτωση, με συνέπεια να φτάσουν στο χωριό όταν ήδη ήταν πολύ αργά. Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο 80χρονος λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε υποστηριζόταν με οξυγόνο. Το τρίτο θύμα ήταν ένας 73χρονος στο χωριό Μουρτιά του Δήμου Ελυμνίων.

Ο άτυχος άνδρας υποστηριζόταν από οξυγόνο, λόγω προβλήματος υγείας, αλλά το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί όταν έγινε διακοπή ρεύματος στο χωριό.

Πολλές περιοχές ήδη δύο μέρες χωρίς ρεύμα και νερό

Για δεύτερη συνεχή ημέρα χθες έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» και της σφοδρής χιονόπτωσης που την ακολουθεί.

Στην Εύβοια, όπου το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών, μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα χωριά της Ιστιαίας, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων από τη χιονόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους. Μάλιστα, εδώ και τρεις ημέρες είναι χωρίς ρεύμα η Αγία Αννα και η Κερασιά στη βόρεια Εύβοια.

φ2 5246192

Προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση έχουν προκληθεί και στην Αττική. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα βρίσκονταν έως αργά χθες το βράδυ οι περιοχές Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Αγία Παρασκευή, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Ανοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Λούτσα, Πικέρμι, Σπάτα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα και Σκαραμαγκάς. Μεμονωμένα θέματα με την ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν στην Αμοργό και την Ικαρία, ενώ η Κρήτη αντιμετώπιζε πρόβλημα με την τάση σε αρκετές περιοχές της.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τη Δευτέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες που αντιμετωπίστηκαν. «Η προχθεσινή μέρα ξεκίνησε με 40 γραμμές με τάσεις πεσμένες και το βράδυ είχε ουσιαστικά μηδενιστεί στα περισσότερα. Χθες ξεκινήσαμε με 15 γραμμές, με τις οποίες παλεύαμε όλη ημέρα. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, περισσότερα από 600 άτομα σε 24ωρη βάση προσπαθούν να δώσουν ρεύμα στα σπίτια. Η κατάσταση είναι δύσκολη» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος.

Τέλος, η «Μήδεια» έχει προκαλέσει μεμονωμένα θέματα και στην παροχή νερού. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί από χθες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...