Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα! -25 στο χωριό Νέος Καύκασος και -19,4 στη Φλώρινα

Ακόμη μία ημέρα η βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στην «κατάψυξη», με το θερμόμετρο να «κατρακυλά» ακόμη και στους 25 βαθμούς υπό το μηδέν στο χωριό Νέος Καύκασος. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και σε άλλες περιοχές, με το πέρασμα της «Μήδειας» να προκαλεί δριμύ ψύχος, όπως στην πόλη της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία ήταν -19,4 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξίσου χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-19,1), στην Κοιλάδα Κοζάνης (-17,3), στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-16,7), στο Βαρικό Φλώρινας (-16,5), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-16,2) και στα Γρεβενά (-15,3 βαθμοί). Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη, με τον υδράργυρο να μη σημειώνει αρνητικές τιμές και την ηλιοφάνεια να βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Όσον αφορά τα σχολεία που έμειναν κλειστά για δεύτερη συνεχή ημέρα σε Μακεδονία και Θράκη, σήμερα θα λειτουργούν κανονικά στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Τα συνεργεία των δήμων τα τελευταία 24ωρα καθάρισαν τις σχολικές αυλές από το χιόνι και τα μαθήματα θα γίνουν και πάλι διά ζώσης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας γνωστοποίησε πως για τα σημερινά μαθήματα δεν θα λαμβανόταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση.

Έτσι, με ανακοινώσεις τους οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης, ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Από την πλευρά τους, οι Δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού, καθώς -όπως τονίζεται- οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν όμως κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον Δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Στον Δήμο Δέλτα και Σερρών το κουδούνι θα «χτυπήσει» με καθυστέρηση μιας ώρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν. Αντίθετα, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Νάουσας και Βέροιας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι «άγγελοι» του «Street Work» έδωσαν ζεστασιά σε παγωμένες… ψυχές που ζουν στους δρόμους

Στο πλευρό των αστέγων, έξω στους δρόμους, βρέθηκαν μία από τις πιο δύσκολες νύχτες των τελευταίων ετών οι άνθρωποι του «Street Work», με σκοπό να φροντίσουν όλους εκείνους που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων.

Το βράδυ της Δευτέρας οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί του «Street Work» πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις προκειμένου να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για τη λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών. Τα μέλη των ομάδων αυτών κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη 46 αστέγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Από το περασμένο Σάββατο έως χθες είχαν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.

φ12 athina 5

Σήμερα η Αθήνα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα, πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων, με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Έτσι, για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών άνοιξαν και τρεις αίθουσες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να ζουν στον δρόμο.

Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (210-5246515), που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δέχτηκε 140 τηλεφωνήματα για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...