Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Με αφηγήματα και ψεύδη προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους

Τρεις νεκροί, εκ των οποίων οι δύο ξεψύχησαν μέσα στο σπίτι τους όταν η μηχανική υποστήριξη σταμάτησε να λειτουργεί λόγω πολύωρης διακοπής ρεύματος, χιλιάδες πολίτες νηστικοί, χωρίς ηλεκτρικό και νερό για τρίτο συνεχές 24ωρο, εργαζόμενοι που αδυνατούν να φτάσουν στη δουλειά τους λόγω κλειστών δρόμων και στρατιώτες οι οποίοι συνδράμουν στο έργο των υποστελεχωμένων υπηρεσιών για την αποκατάσταση των ζημιών συνθέτουν το σκηνικό στη χώρα μετά τη χιονόπτωση, που διήρκεσε μόλις μιάμιση ημέρα.

Όσο για το αφήγημα περί «πρωτόγνωρου φαινομένου», που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται από τα στόματα των κυβερνώντων, καταρρίπτεται πανηγυρικά από τους ίδιους τους ερευνητές της υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Η κακοκαιρία “Αριάδνη” την περίοδο 5-11 Ιανουαρίου 2017 είχε επηρεάσει με χιονοπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ η “Μήδεια” επηρέασε μικρότερη γεωγραφική περιοχή. Στην Αθήνα, το ύψος του χιονιού την Τρίτη 16/02/2021 ήταν εφάμιλλο της κακοκαιρίας 17-18/02/2008 και αυτής της 04-06/01/2002» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι επιστήμονες, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, που επιχειρεί ανεπιτυχώς να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες με ψέματα. Χαρακτηριστική του χάους που προκάλεσε η παντελής απουσία του «επιτελικού κράτους» είναι η καταγγελία ενός κατοίκου του Αμαρουσίου, ο οποίος το τελευταίο 48ωρο είναι χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ στα απανωτά του τηλεφωνήματα προς Πυροσβεστική, ΔΕΔΗΕ και δήμο δεν πήρε καμιά απολύτως απάντηση.

«Δεν είναι θέμα μόνο το κλαδί, δεν είναι θέμα η διακοπή ρεύματος ακόμη και σε περιοχή στο κέντρο της Αττικής. Και στην αναμονή θα περιμένεις για λίγο αναγκαστικά – άλλωστε, σε άλλες, πιο απομακρυσμένες περιοχές, τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Όμως, είναι τραγικό την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, σε μια κακοκαιρία που είχε ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, ο πολίτης να είναι αποκλεισμένος στο σπίτι του χωρίς ρεύμα, ίσως και χωρίς νερό, και να μην έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με κάποια υπηρεσία για να αναφέρει το πρόβλημά του» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, στον Διόνυσο η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει εφιαλτική, με την έλλειψη θέρμανσης εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ηλικιωμένων και νεογέννητων, ενώ δεν είναι και λίγες οι ζημιές που προκλήθηκαν σε περιουσίες των κατοίκων από την πτώση δέντρων.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι αρμόδιοι συνεχίζουν ευθαρσώς να επικαλούνται τον «αιφνιδιασμό», παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι ειδοποίησαν αρκετές ημέρες πριν για την επέλαση του χιονιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, και ενώ χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου βρίσκονται σε απόγνωση, οι αρμόδιοι αρκούνται στο… πινγκ πονγκ, ρίχνοντας το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος, αφού μετέβη χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος για να… επιβλέψει την κατάσταση, ενώ οι συμπολίτες του στα προάστια της Αττικής ξύπνησαν μέσα στο κρύο, χωρίς νερό και θέρμανση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί ευθέως τον ΔΕΔΗΕ και τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Τη στιγμή που σε διάφορα κράτη της πολιτισμένης Δύσης καιρικά φαινόμενα τέτοιου είδους αντιμετωπίζονται όπως πρέπει, στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» παρατηρείται γενικό μπλακάουτ, που ξεκινά από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την ύδρευση, και φτάνει στις επικοινωνίες και τις μετακινήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...