Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Μπόχα και στην ΕΥΠ

Υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έκανε μήνυση στον πρώην προϊστάμενό της για σεξουαλική παρενόχληση την περίοδο 2016-2018.

Κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έρχεται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από μήνυση που κατέθεσε υπάλληλος της ΕΥΠ σε βάρος πρώην προϊσταμένου της, ο οποίος έκλεινε ραντεβού μαζί της σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων δήθεν για υπηρεσιακούς λόγους, προκειμένου να την «κατακτήσει».

Μετά το… τσουνάμι καταγγελιών #ΜeΤoo στον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, σειρά πήρε γυναίκα υπάλληλος στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, ζητώντας να διερευνηθούν τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της παράνομης βίας από πρόσωπο που έχει σχέση εργασίας ή υπηρεσίας και της ψευδούς καταμήνυσης. Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης αφορά την περίοδο 2016-2018, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η περιπέτεια της γυναίκας άρχισε τα Χριστούγεννα του 2016, όταν ο προϊστάμενός της, ο οποίος εκείνη την περίοδο έλυνε και έδενε στην υπηρεσία, την οδήγησε σε ένα μικρό δωμάτιο των γραφείων, όπου της έδωσε ένα δώρο.

«Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση, διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και για μια καλτσοδέτα» περιγράφει η καταγγέλλουσα.

«Κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχτώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! (…) Με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων τουλάχιστον να φορούσα το πάνω μέρος και να του έστελνα μια φωτογραφία, για να δει αν μου πηγαίνουν»! Η σεξουαλική παρενόχληση της υπαλλήλου από τον προϊστάμενό της συνεχίστηκε, φτάνοντας στα όρια της απειλής. «Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής, φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής, με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη…

Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την… και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα. (…) Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ… Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη, ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Καθίσταται φανερό ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως τη βίαιη -τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης- συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου, και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ» αναφέρει η υπάλληλος.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η συνεύρεσή τους σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2017, όπου της εκμυστηρεύτηκε ότι ονειρευόταν να κάνει έρωτα μαζί της.

Η καταγγέλλουσα περιγράφει: «Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής, άρχισε και τις χειρονομίες, πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντάς με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά να προσποιηθώ ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου. Τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες, παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του».

Να ζήσουν στο… Ιράν!

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς η καταγγέλλουσα αναφέρει: «Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω εκ της θέσεώς μου να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως, επί παραδείγματι, το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου πρότεινε να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν»

Η γυναίκα δεν ενέδωσε στην «πολιορκία», με αποτέλεσμα το 2018 να την απομακρύνει από τη θέση που κατείχε, μετακινώντας τη σε θέση… παροπλισμού. Τότε η γυναίκα είχε υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, καταγγέλλοντάς τον «ότι είχε ενορχηστρώσει μια πλεκτάνη, προκειμένου να με καταρρακώσει όχι μόνο επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά, και να με διαπομπεύσει δημοσίως».

Όμως τότε δεν είχε καταγγείλει τη σε βάρος της σεξουαλική παρενόχληση που υποστηρίζει τώρα στη μήνυσή της, προσκομίζοντας ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις δύο συναδέλφων της στην ΕΥΠ και ακόμα ενός προσώπου, που φέρεται ότι επιβεβαιώνουν την καταγγελία της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...