Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

«Κεραυνοί» Μουρατίδη για το «τρίγωνο» Μητσοτάκη – Μαρκουλάκη – Λιγνάδη και την υπ. Πολιτισμού – Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και η δημόσια συγγνώμη του Νίκου Μουρατίδη

Ο Νίκος Μουρατίδης μέσα από το σάιτ του nikosonline.gr με ένα κείμενο «φωτιά», έδωσε το δικό του στίγμα για όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο, αγγίζοντας και το Μέγαρο Μαξίμου! Αμέσως μετά την απάντηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ζήτησε δημόσια συγγνώμη και διέγραψε το εν λόγω άρθρο του

f3 jegyr o mouratidis
Ο Νίκος Μουρατίδης

«Ο Μαρκουλάκης είναι φίλος του Λιγνάδη. Ο Μαρκουλάκης είναι φίλος του Μητσοτάκη. Με τον Μητσοτάκη γνωρίστηκαν στο Κολλέγιο Αθηνών. Εχουν διαφορά μόνο δύο χρόνια – με τον Μητσοτάκη μεγαλύτερο. Τότε, στο σχολείο, είχαν και άλλες δύο διαφορές. Ο Μητσοτάκης είχε γνωστό επώνυμο και ήταν ψηλότερος κατά 25 πόντους. Μετά ο Μητσοτάκης έφυγε για το Harvard και ο Μαρκουλάκης για τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εκεί γνώρισε τον Λιγνάδη» έγραψε ο Μουρατίδης και συνέχισε:

«Μετά, ο Μαρκουλάκης άρχισε να κάνει καριέρα στο θέατρο, ο δε Μητσοτάκης στην πολιτική. Ο Μαρκουλάκης κατάφερε και έγινε πρωταγωνιστής – ο Μητσοτάκης προσπαθούσε ακόμα, ενώ ο Λιγνάδης έχτιζε τον μύθο του ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής.

Υστερα ο Μαρκουλάκης έγινε θεατρικός επιχειρηματίας, με παταγώδη αποτυχία, ο Μητσοτάκης έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ν.Δ., με παταγώδη επιτυχία, και ο Λιγνάδης συνέχιζε το χτίσιμο…

Φ3
Χαμογελαστοί Μητσοτάκης και Λιγνάδης σε πρόσφατη συνάντησή τους

Υστερα ο Μαρκουλάκης προσπάθησε να ξεχρεώσει, έπαιζε δεξιά αριστερά μέχρι που αυτοχρίστηκε σκηνοθέτης. Ο Μητσοτάκης, από την άλλη, έγινε πρωθυπουργός. Ο Λιγνάδης συνέχιζε το χτίσιμο… Υστερα ο Μαρκουλάκης βγήκε και υποστήριξε ανοιχτά τη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό κι άρχισε μυστικά να συγκεντρώνει καλλιτέχνες για να τους μυήσει/στρατολογήσει στη Ν.Δ. Ο Λιγνάδης έσπευσε από τους πρώτους… Ο Μαρκουλάκης πρότεινε στον πρωθυπουργό να πάρει δάσκαλο ορθοφωνίας και ρητορικής τον Λιγνάδη. Οπερ και εγένετο. Ενας ψευδός να διδάξει ορθοφωνία σε έναν άλλο ψευδό (το θέατρο του παραλόγου). Οσο για τη ρητορική, το βλέπουμε και το ακούμε κάθε φορά που ο Μητσοτάκης μιλάει χωρίς κείμενο και autocue. Συνεχίζουμε…

φ5 κ οι δυο
Μαρκουλάκης – Λιγνάδης

Οταν τέθηκε το θέμα Εθνικό Θέατρο, ο μυστικός σύμβουλος του πρωθυπουργού -ο Μαρκουλάκης, ντε- του πρότεινε τον Λιγνάδη για καλλιτεχνικό διευθυντή. Ηξερε πως ο Λιγνάδης ήταν υπέρμετρα φιλόδοξος, εγωκεντρικός, νάρκισσος και “ψόφαγε” για καρέκλα χλιδάτη και ισχυρή. Η υπουργός Πολιτισμού (λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα) Στυλιανή Μενδώνη δέχτηκε τηλεφώνημα από του Μαξίμου. Ηταν ο πρωθυπουργός που της είπε τι έπρεπε να κάνει…

Τα προσφυγόπουλα

Η υπουργός κάλεσε στο γραφείο της τον Λιγνάδη, ήταν εκεί και η ειδική σύμβουλός της Αννα Παναγιωταρέα, ήπιαν καφέ, τα είπαν, κουτσομπόλεψαν, γέλασαν, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και ο Λιγνάδης έφυγε με την καρέκλα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπό μάλης.

DIMITRIS LIGNADIS LINA MENDONI
Ο Δημήτρης Λιγνάδης με τη Λίνα Μενδώνη

Υστερα ζήτησε από την υπουργό, τον πρωθυπουργό, ή δεν ξέρω από ποιον, να του στείλουν ανήλικα προσφυγόπουλα στο Εθνικό για να τους διδάξει θέατρο. Του τα έστειλαν με χαρά. Τα παιδάκια, όμως, μετά δεν ήθελαν να ξαναπάνε… Δεν είπαν γιατί» ανέφερε ο Μουρατίδης και συνέχισε:

«Τώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο για βιασμούς και παιδεραστία, όλοι ποιούν την νήσσαν! Κοινώς, κάνουν την πάπια. Η μόνη που δεν φταίει είναι η Μενδώνη. Αυτή υπάκουσε στο αφεντικό της. Φταίει, βέβαια, για το ότι βγαίνει και ψεύδεται ασυστόλως, για το ότι είναι ανίκανη, ανεπαρκής, χωρίς όραμα… αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Η τηλεόραση έπαιζε Μαρκουλάκη… ο οποίος μιλούσε δημοσίως εν μέσω “κύματος” μηνύσεων και καταγγελιών για βιασμούς, κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου. Ερωτηθείς για τη φιλία του με γνωστό σκηνοθέτη, ο ηθοποιός απάντησε: “Για κάποια είχαμε ακούσει, αλλά ποτέ στη δική μου βάρδια. Μπροστά μου δεν έχει συμβεί ένα περιστατικό κάποιου τύπου παρενόχλησης ή βίας. Ειδικά από την εποχή που έχω εγώ την ευθύνη. Και αν είχε συμβεί το οτιδήποτε, λόγω της φύσης μου θα είχα πάρει θέση. Ποτέ δεν θα συνέβαινε μπροστά μου οποιαδήποτε πράξη κακοποιητικού χαρακτήρα».

Συκοφαντίες

❱❱ Εξώδικο στον Μουρατίδη έστειλε ο Μαρκουλάκης

markoulakis mouratidis

«Απεχθάνομαι και καταδικάζω κάθε έννοια, σκέψη και πράξη παιδεραστίας»

H ανάρτηση του Νίκου Μουρατίδη στο σάιτ του Nikos On Line για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την οποία δημοσίευσε χθες η «Espresso», προκάλεσε την αντίδραση του ηθοποιού – σκηνοθέτη, με τον τελευταίο να στέλνει εξώδικο στον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό. Στο εξώδικό του ο κύριος Μαρκουλάκης, αφού λέει στον κύριο Μουρατίδη ότι αδιαφορεί για την κριτική του για το καλλιτεχνικό του έργο και πορεία (παρόλο που οι σχετικές αναφορές βρίθουν αναληθειών και όζουν κακεντρέχειας), δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί ούτε ψήγμα από την ηθική του ακεραιότητα, να ψευδολογεί και να συκοφαντεί, ιδίως για θέματα μείζονος ηθικής απαξίας.

«Η αναμφισβήτητη και μόνη αλήθεια, την οποία γνωρίζετε», λέει ο Μαρκουλάκης στον Μουρατίδη μέσω του εξωδίκου του, είναι:

«1 Οτι απεχθάνομαι και καταδικάζω κάθε έννοια, σκέψη και πράξη παιδεραστίας, βιασμού και παρενόχλησης οιασδήποτε μορφής και κάθε ένοχο τέτοιας πράξης.

2 Οτι τιμώ και σέβομαι κάθε θύμα τέτοιας πράξης, είτε βρίσκει τη δύναμη να την καταγγείλει είτε όχι.

3 Οτι ουδέποτε είχα γνώση οιασδήποτε τέτοιας πράξης.

4 Οτι ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε από τους καλλιτέχνες που θα απασχολούν την επικαιρότητα σε οιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο.

5 Οτι ουδέποτε μετέφερα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα, καλλιτέχνη ή άλλο.

6 Οτι ουδέποτε συγκατοίκησα με οποιοδήποτε τέτοιο πρόσωπο.

7 Οτι ουδέποτε συγκέντρωσα μυστικά καλλιτέχνες για να τους μυήσω / στρατολογήσω σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

8 Οτι ουδέποτε πρότεινα σε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα, καλλιτέχνη ή άλλο, για δάσκαλο, ούτε ορθοφωνίας, ούτε ρητορικής, ούτε άλλο.

9 Οτι ουδέποτε διατέλεσα μυστικός σύμβουλος ή στενός φίλος οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου.

10 Οτι ουδέποτε πρότεινα οποιοδήποτε πρόσωπο, καλλιτέχνη ή άλλο, σε οιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο για οιαδήποτε πολιτική ή δημόσια θέση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

11 Οτι ουδέποτε ενεπλάκην εγώ ή οποιοδήποτε κοντινό μου πρόσωπο σε οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης οιουδήποτε σκανδάλου ή είδησης, συμπεριλαμβανομένων όσων απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα».

«Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται οτιδήποτε διαφορετικό», λέει ο Μαρκουλάκης, από τα παραπάνω «είναι επαίσχυντος ψεύτης και συκοφάντης»!

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....