Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Το… «μανιφέστο» του Κούγια για τα θύματα που τα βάφτισε «εραστές» και η… φουκαριάρα Λίνα Μενδώνη

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ωστόσο αναμένεται να λάβει νέα 24ωρη προθεσμία μετά την πλήρη ανατροπή στην υπεράσπισή του, την οποία ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Με εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μηνυτών και μαρτύρων, ο ποινικολόγος έθεσε σε νέα βάση την άρνηση Λιγνάδη όσον αφορά την κατηγορία των βιασμών κατά συρροή. Η έλευση Κούγια φαίνεται ότι προκάλεσε την παραίτηση του έως χθες συνηγόρου του ηθοποιού, Νίκου Γεωργουλέα.

Αμέσως μετά την πρώτη του συνάντηση με τη 19η τακτική ανακρίτρια ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τη δικογραφία «τηλεγράφημα», λέγοντας: «Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη με στοιχεία, καταθέσεις μαρτύρων, θυμάτων. Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα, γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες, περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη».

Εκανε επίθεση

Αρχικά ο ποινικολόγος εμφανίστηκε φειδωλός σχετικά με το αν θα αναλάβει τελικά την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη… Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα όχι μόνο την ανέλαβε, αλλά εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον «θυμάτων» και μαρτύρων με μια μακροσκελή ανακοίνωση!

Το πρώτο που αμφισβήτησε ο Αλέξης Κούγιας ήταν το ένταλμα σύλληψης του ηθοποιού, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία στη δικογραφία δεν ήταν αρκετά για να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία της σύλληψης. Στη συνέχεια αμφισβήτησε τις μαρτυρίες των δύο ανθρώπων που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό: «Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

Μετά τους μηνυτές, επιτέθηκε και στους μάρτυρες, τους οποίους χαρακτήρισε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους»!

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του Δημήτρη Λιγνάδη: «Ολοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα» υποστήριξε.

Πολιτική διάσταση

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να προσδώσει πολιτική διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση: «Αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Ελληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση» εκτίμησε. Η απάντηση στον Αλέξη Κούγια ήρθε από τον συνήγορο ενός εκ των ανθρώπων που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, Γιάννη Βλάχο.

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη, που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει, να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες» επισήμανε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» και κάλεσε το πολιτικό σύστημα «να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους σκοπιμότητες και άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...