Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Στη Λεμεσό διαπρέπει η Στέλλα Καπεζάνου

Η Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζει την έκθεση «Pretty Little Crimes», σηματοδοτώντας την τρίτη ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου στην γκαλερί.

Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, του «Φως στο τούνελ», θέλησε να ρίξει περισσότερο φως στο σκοτάδι, για αυτό έγραψε το έκτο της βιβλίο με τίτλο «Απαγωγή»,

Τι αποκαλύπτουν επιστολές για τον πατέρα του Χίτλερ, Αλοΐσιο

Ξερόλας, που θεωρούσε εαυτόν ανώτερο από τους άλλους, ήταν ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ιστορικού που μελέτησε επιστολές του.

Ο Ρόμαν Σάντγκρουμπερ, επίτιμος καθηγητής του πανεπιστημίου του Λιντς, ανακάλυψε 31 χειρόγραφες επιστολές που είχε στείλει ο Αλοΐσιος Χίτλερ στον άνθρωπο που του πούλησε μια φάρμα το 1895, κοντά στα έκτα γενέθλια του Αδόλφου.

Αν και πολλοί ιστορικοί θεωρούσαν τον Αλοΐσιο «έναν απλό χωρικό που καθόταν στη ταβέρνα και φρόντιζε τα μελίσσια του», στην πραγματικότητα ήταν ένας πιο πολύπλοκος χαρακτήρας, που πίστευε ότι τα ήξερε όλα.

Σύμφωνα με τον Σάντμπεργκ, ο πατέρας του Χίτλερ ασχολούνταν με τη μελισσοκομία επειδή είχε τη φιλοδοξία να γίνει «τζέντλεμαν αγρότης» και να αναρριχηθεί κοινωνικά, ενώ περνούσε χρόνο στην ταβέρνα γιατί «μπορούσε να κάνει πολιτική». Αν και ήταν ιδιαίτερα κυριαρχικός εντός της οικογένειάς του, στην πραγματικότητα ήταν επιφυλακτικός απέναντι στην εξουσία και αντιτιθόταν στην επιρροή της Εκκλησίας στην πολιτική.

«Ήταν εξαιρετικά απολυταρχικός πατέρας και έδερνε τον γιο του Αδόλφο. Αυτό ήταν σύνηθες εκείνη την εποχή, όμως είναι πιθανόν ο Αλοΐσιος να υπερέβαινε τα συνήθη όρια» αναφέρει ο Σάντγκρουμπερ, περιγράφοντας στο περιοδικό «Der Spiegel» την οικογενειακή ζωή του Αλοΐσιου Χίτλερ.

Ο καθηγητής προσθέτει ότι οι τιμωρίες απέναντί του έγιναν ακόμα πιο έντονες, όταν ο μεγαλύτερος γιος του έφυγε από το σπίτι και μετέπειτα συνελήφθη για κλοπές. Ως δείγμα της επιρροής που ασκούσε ο Αλοΐσιος Χίτλερ στον Αδόλφο ο καθηγητής αναφέρει τον σχεδόν πανομοιότυπο γραφικό τους χαρακτήρα. Η μόνη επανάσταση του Αδόλφου απέναντι στον πατέρα του ήταν ότι αρνήθηκε να γίνει δημόσιος υπάλληλος και αντ’ αυτού επιδίωξε καριέρα καλλιτέχνη.

Ο Αλοΐσιος γεννήθηκε το 1837 με το επίθετο Σίκλγκρουμπερ, ως νόθος γιος της χωρικού Μαρία Σίκλγκρουμπερ. Η μητέρα του πέθανε όταν εκείνος ήταν εννέα ετών και τον μεγάλωσε ο αδελφός του θετού του πατέρα Γιόχαν Χίντλερ και πήρε το επίθετό του, το οποίο μεταφέρθηκε λανθασμένα στα χαρτιά ως Χίτλερ. Μεγαλώνοντας εντάχθηκε στον στρατό ως τελωνειακός υπάλληλος. Παντρεύτηκε συνολικά τρεις φορές. Με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε τον μεγαλύτερο γιο του Αλοΐσιο τζούνιορ και με την τρίτη, την Κλάρα Πολτζλ, τον Αδόλφο.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα