Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Νέα μέτρα για να νικήσουν τον κορονοϊό!

Κόντρα σε κάθε φωνή λογικής, από επιστήμονες που συστήνουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων στον πληθυσμό, η κυβέρνηση εξακολουθεί να «αλυσοδένει» με αναποτελεσματικούς περιορισμούς τους πολίτες που ήδη υποφέρουν από τους τέσσερις μήνες lockdown, δείχνοντας ακόμα μία φορά την έλλειψη σχεδίου και την ανεπάρκειά της.

Με πρόσχημα την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, τα οποία περιορίστηκαν σε ρυθμίσεις όσον αφορά μόνο τη μεταφορά και τα sms, με τις διαφορές πάντως να μην είναι ουσιαστικές και πιο πολύ να μπερδεύουν τους πολίτες, ενισχύοντας τη σύγχυση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα το μόνο που αλλάζει στην Αττική είναι… μία επιπλέον ώρα, αφού από τις 18.00 η απαγόρευση μετατέθηκε στις 19.00! Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώνεται ως εξής: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Ο κωδικός 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα ισχύει εντός του δήμου ή σε απόσταση μέχρι δυο χιλιομέτρων από το σπίτι. Κάτι ανάλογο θα ισχύει και με τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα.

Επίσης, ο κωδικός 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση ενάμισι μέτρου, θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, για τον κωδικό 4 τα ελεγκτικά όργανα θα μπορούν να ζητούν επιπλέον αποδεικτικά από τους πολίτες, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Στο μεταξύ, προστίθενται νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. Σε αυτό κατατάσσονται η Περιφέρεια Αττικής και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο), καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα αρχίσουν από τις 6 Μαρτίου.
Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάταξης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non Covid και το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε Covid. Επίσης, το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» θα δέχεται αποκλειστικά non Covid περιστατικά, συμμετέχοντας με όλες τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...