Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«CSI» στο σπίτι του Λιγνάδη! Αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» την κατοικία του

Επί δύο ώρες χθες αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη και αυτό του αδελφού του, έπειτα από παραγγελία της 19ης τακτικής ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Μάλιστα, η ίδια είχε καλέσει τον συνήγορο του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια να παραστεί στην εκτέλεση συνολικά τεσσάρων ανακριτικών διατάξεων.

Ωστόσο, η αντίδραση του ποινικολόγου ήταν να εξαπολύσει ακόμα μία επίθεση εναντίον της. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη το βασικό ερώτημα ήταν γιατί οι Αρχές δεν προχώρησαν σε έρευνες στην οικία του κατηγορουμένου και κυρίως στην κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου και του υπολογιστή του, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, για την αναζήτηση στοιχείων τα οποία πιθανόν θα «έδεναν» τις κατηγορίες σε βάρος του.

Τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης έγινε γνωστό από την κατάθεση του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη ότι ο ίδιος είχε στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου και μάλιστα δέχτηκε επίμονες ερωτήσεις από την ανακρίτρια, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι δεν το έχει ανοίξει και δεν έχει παρέμβει στο περιεχόμενό του. Τελικά, αρκετές ημέρες μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο, ο οποίος εκπροσωπεί ένα από τα φερόμενα θύματα, η ανακρίτρια αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνα. Ετσι, χθες το απόγευμα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο και σε αυτό του αδελφού του έφτασαν άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που ερεύνησαν προσεκτικά όλους τους χώρους, ενώ έρευνα έγινε και στο αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα του πρώην «βασιλιά» του Εθνικού Θεάτρου.

5255255
Το σπίτι του Λιγνάδη

Ο Αλέξης Κούγιας πληροφορήθηκε την παραγγελία της ανακρίτριας ενώ επισκεπτόταν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη στη Φυλακή της Τρίπολης και αμέσως υπέβαλε αίτημα να αναβληθεί η διαδικασία εκτέλεσης των ανακριτικών πράξεων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 3 το απόγευμα, με το επιχείρημα ότι δεν είχε τον χρόνο να επιστρέψει αλλά και ότι την επόμενη μέρα έπρεπε να παρασταθεί σε δίκη στην Κέρκυρα για ανθρωποκτονία, η οποία δεν μπορούσε να αναβληθεί εξαιτίας επικείμενης παραγραφής πλημμεληματικών πράξεων. Μάλιστα, ο ποινικολόγος προειδοποίησε την ανακρίτρια ότι, αν προχωρούσε χωρίς την παρουσία του, «θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας». Ο κ. Κούγιας βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον της δικαστικής λειτουργού, την οποία κατηγορεί ευθέως ότι επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία «προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά».

Ο Αλέξης Κούγιας μέμφεται την ανακρίτρια επειδή, όπως αναφέρει, ικανοποίησε αμέσως το αίτημα του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του επειδή τα αιτήματα του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχουν ικανοποιηθεί και συγκεκριμένα «της αυτοψίας στο οποιοδήποτε ξενοδοχείο της Επιδαύρου και της κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεως του Seifeldin Hane με τον εντολέα μου στον χώρο που δήθεν εβιάσθη με αυτόν τον “πρωτότυπο” τρόπο βιασμού».

Κατά την άποψη του Αλέξη Κούγια, τα αιτήματα του Δημήτρη Λιγνάδη θα έπρεπε να ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα, «σύμφωνα με τις αρχές της δίκαιης δίκης και του σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...