Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ξέθαψαν παππού στην Κατερίνη που τον είχαν βαφτίσει «θύμα» του κορονοϊού

Ενα τραγικό περιστατικό που οδήγησε στην πρώτη εκταφή νεκρού από κορονοϊό στη χώρα μας συγκλονίζει από χθες την κοινωνία της Πιερίας. Οπως φαίνεται, για να ξεμπερδεύουν με τις ευθύνες και τους συγγενείς του νεκρού στο Νοσοκομείο Κατερίνης, «βάφτισαν» κορονοϊό την αιτία θανάτου ενός ασθενούς, ο οποίος, όμως, είναι πιθανό να επήλθε από… ιατρική αμέλεια!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις αρχές Φεβρουαρίου εισήχθη στο Νοσοκομείο Κατερίνης με κορονοϊό ένας 79χρονος που αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ αυτών πρόβλημα στην καρδιά. Στις 19 του μήνα η οικογένειά του ενημερώθηκε πως ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή καθώς ο ιός «χτύπησε» την αδύναμη καρδιά του.

Το θρίλερ για τους συγγενείς άρχισε αμέσως μετά τον χαμό του αγαπημένου τους, όταν την κόρη του 79χρονου προσέγγισε κάποιος από το προσωπικό του νοσοκομείου και της εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας της δεν ήταν θύμα του ιού, αλλά ιατρικού λάθους! «Τον τρύπησαν τον άνθρωπο στην τραχεία!» φέρεται ότι είπε στη γυναίκα, που δεν πίστευε στα αυτιά της!

Αμεσα η κόρη του 79χρονου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να γίνει εκταφή της σορού προκειμένου να διενεργηθεί νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Το αίτημα της γυναίκας έγινε άμεσα αποδεκτό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης και η εκταφή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, καθώς έπειτα από τρεις ημέρες ο ιός νεκροποιείται, οπότε η διαδικασία είναι ασφαλής για όσους συμμετέχουν.

Την επιβεβαίωση ότι ο θάνατος του 79χρονου επήλθε από ιατρική αμέλεια έδωσε μέσω του zougla.gr η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κατερίνα Αποστολίδου. «Φαίνεται ότι υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διασωλήνωση. Πρέπει να επήλθε, τουλάχιστον όσο φαίνεται, γιατί περιμένουμε επιβεβαίωση από τα εργαστήρια, τραυματισμός της τραχείας και από εκεί άρχισαν οι επιπλοκές. Ο ασθενής μετά δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί και είχε πολλά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα ένα στοιχείο που χρειάζεται εξήγηση είναι μια εκχύμωση που εντοπίστηκε στον αριστερό οφθαλμό.

Πλέον η οικογένεια περιμένει επίσημες ανακοινώσεις, καθώς και εξηγήσεις από το νοσοκομείο για τους τραυματισμούς του 79χρονου που πιθανότητα οδήγησαν στον άδικο χαμό του.

«Κατόπιν των διαπιστώσεων αυτών η αιτία θανάτου που αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη δεν είναι η σωστή» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς και πρόσθεσε: «Περιμένω και το επίσημο πόρισμα αλλά, όπως φαίνεται, ο ιατρικός φάκελος δεν είναι επαρκής. Αν ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει εντολή για εκταφή και νεκροψία, θα είχαμε θάνατο που προήλθε από Covid. Μετά τα τελευταία δεδομένα περιμένω να πάρω τη νεκροψία εγγράφως και θέλω να δω από πού προήλθε το χτύπημα στο μάτι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...