Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στο σκοτάδι οι έρευνες για το δολοφονικό καρτέρι στον Στέφανο Χίο

Επτά μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Στέφανου Χίου όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει ούτε… εκατοστό η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά αντίθετα ο δημοσιογράφος αφέθηκε στο έλεος τυχόν νέας επίθεσης, αφού του αφαιρέθηκε η αστυνομική συνοδεία!

Ηταν 2 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 2020, όταν ο Στέφανος Χίος επέστρεφε σπίτι του από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στους Αμπελοκήπους. Πάρκαρε μερικές δεκάδες μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας του και προτού προλάβει να αποβιβαστεί ένας άγνωστος, που φορούσε κουκούλα, πλησίασε την πόρτα του οδηγού, ενώ με την άκρη του ματιού του ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε την παρουσία και δεύτερου ατόμου.

Ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του, αλλά ο Στέφανος Χίος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και τον χτύπησε αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή. Μία βολίδα τραυμάτισε τον δημοσιογράφο στον λαιμό και άλλη μια στο στήθος, ευτυχώς χωρίς να πλήξουν ζωτικά όργανα. Ωστόσο, αν και τραυματίας, πήγε μόνος του στο Σισμανόγλειο και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύτηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Πειστήρια

Ο δημοσιογράφος είχε περιγράψει στους αστυνομικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας τον δράστη, ενώ στα πειστήρια περιλαμβάνεται υλικό από την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της πολυκατοικίας που έχει καταγράψει ευκρινώς την απόπειρα. Στον χώρο της επίθεσης το κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας κατέσχεσε δύο κάλυκες από πιστόλι.

Τότε είχε διαβιβαστεί προς την Εισαγγελία αίτημα άρσης απορρήτου επικοινωνιών του δημοσιογράφου, καθώς υπήρχαν καταγεγραμμένες συνομιλίες με απειλές εναντίον του. Μάλιστα, μία ημέρα πριν από την επίθεση είχε καταθέσει στην Ασφάλεια για τη συνάντησή του με γνωστό δικηγόρο και είχε δώσει τα ονόματα τριών προσώπων που τον είχαν απειλήσει στο παρελθόν.

Πρόκειται για απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επικοινώνησε μαζί του έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», έναν απότακτο αστυνομικό το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε ποινική δικογραφία, καθώς και άτομο του εξτρεμιστικού χώρου. Ωστόσο, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις και η υπόθεση τείνει να αρχειοθετηθεί ως… Cold Case!

Ο Στέφανος Χίος είχε καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. αίτημα για φύλαξη, ωστόσο αυτό είχε απορριφθεί, και είχε επιρρίψει ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία, καθώς του είχε αφαιρεθεί και η άδεια οπλοφορίας που κατείχε, μετά την επίθεσή του σε δικαστικό επιμελητή που είχε πάει να επιδώσει δικαστικό έγγραφο στην έδρα της εφημερίδας, τον Φεβρουάριο του 2019.

Μετά την επίθεση σε βάρος του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε στον Στέφανο Χίο προστασία από το Τμήμα Φύλαξης Ευπαθών Στόχων. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου διακόπηκε η εικοσιτετράωρη φύλαξη της οικίας του και διατηρήθηκαν μόνο οι βραδινές φυλάξεις, ενώ τέσσερις από τους έξι αστυνομικούς της συνοδείας του επέστρεψαν στις οργανικές θέσεις τους, καθώς κρίθηκε ότι τον φυγάδευσαν ως την παρέλευση του Αυτοφώρου, όταν εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για δημοσιεύματα!

Μάλιστα, είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ σε βάρος τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...