Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Εμπόλεμη ζώνη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της Ν. Σμύρνης- Σοβαρά τραυματισμένος άνδρας της Ομάδας ΔΡΑΣΗ

Συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικές δυνάμεις σημάδεψαν τη συγκέντρωση χθες το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία, δύο ημέρες έπειτα από το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό πολίτη μέρα μεσημέρι και τις καταγγελίες για αυθαίρετη συμπεριφορά εκ μέρους ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

ΒΑΣΗ 1

Με το σύνθημα «Πονάω», άνθρωποι κάθε ηλικίας, απλοί πολίτες, συνελεύσεις κατοίκων της Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, συλλογικότητες, στελέχη δημοτικών παρατάξεων, συνδικάτων και εργατικών σωματείων και μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν το «παρών», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα. Περιφερειακά της πλατείας παρατάχθηκαν κλούβες της Αστυνομίας και δύο «αύρες».

ΒΑΣΗ2 2

Ωστόσο, μόλις λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η πορεία, άρχισαν συγκρούσεις μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στην οδό Πλαστήρα, όπου ξέσπασαν δύο πυρκαγιές. Η περιοχή μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς ομάδες νεαρών που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες, μπετόβεργες, λοστούς, ακόμη και μάρμαρα που ξήλωσαν από τα πεζοδρόμια. Οι αστυνομικοί απάντησαν αμέσως με χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ οι «αύρες» άρχισαν να εκτοξεύουν νερό για να διαλύσουν το πλήθος.

Από τη μηχανή

επεισόδια
Φωτιές σε κάδους στους δρόμους της Νέας Σμύρνης

H κινητοποίηση κατά της βίας αμαυρώθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, στον οποίο επιτέθηκαν περίπου 50 κουκουλοφόροι. Οι τελευταίοι κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μηχανή του και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν βάναυσα χτυπώντας τον στο κεφάλι με απίστευτη μανία, με πέτρες, λοστούς και καδρόνια! Ο άγριος ξυλοδαρμός σταμάτησε μόνο όταν ο αστυνομικός έπεσε λιπόθυμος στο οδόστρωμα.

αστυνομικός δρόμος
Ο αστυνομικός στο έδαφος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

Αμέσως συνάδελφοί του προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι, λόγω των επεισοδίων, και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο όπου κειτόταν ο τραυματίας, λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Συγγρού, στην είσοδο της Νέας Σμύρνης. Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε όλο το σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος αστυνομικός είναι ηλικίας 24 ετών με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών και είχε μπει πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ. Σε ολόκληρη την περιοχή άρχισαν έρευνες, καθώς, πριν οι δράστες εγκαταλείψουν αιμόφυρτο τον αστυνομικό, απέσπασαν όλο τον εξοπλισμό του! Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη ως αργά τη νύχτα στη Νέα Σμύρνη, με σφοδρές οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και νεαρών, ενώ από τη μανία των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν αρκετά αυτοκίνητα κατοίκων της περιοχής, στα οποία προκλήθηκαν φθορές.

αστυνομικοσ2 2

Πριν από τη συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν από αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ και μπετόβεργες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι τουλάχιστον δύο ακόμα αστυνομικοί.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...