Δραματική έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς! Τους καλεί να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία

Δραματική έκκληση για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς, ζητώντας τους με επιστολή που απέστειλε στη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη να πλαισιώσουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού με αμοιβή 2.000 ευρώ!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Κικίλιας καλεί συνεχώς τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε με επιστολή του από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ να πράξει τα δέοντα, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του οργανισμού να ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά. Συγκεκριμένα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, προσφέρεται μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Εκτός αυτού, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του ΕΣΥ αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το ΕΣΥ δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου τής από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και έναν χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας» επισημαίνουν από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη δύο ιδιωτικές κλινικές, το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου και το Λητώ, θα δέχονται από σήμερα περιστατικά κορονοϊού, δίνοντας σημαντικές ανάσες στο σύστημα υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ