Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Αντίο σπλάχνο μου»! Σπαράζει ο Νίκος Βανδώρος που βλέπει τον γιο του Θεόφιλο στο χώμα!

Θλίψη και πόνο προκάλεσε στο πανελλήνιο ο ξαφνικός χαμός του ασυμβίβαστου ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου. Σε ηλικία μόλις 61 ετών ο πρωταγωνιστής λύγισε από τη μάχη του με τον καρκίνο, κάνοντας τον 97χρονο πατέρα του Νίκο Βανδώρο να χάσει τα πάντα μέσα σε μια στιγμή.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

«“Εφυγε” το σπλάχνο μου, έφυγε ο γιόκας μου» μονολογεί τσακισμένος από τη μοίρα ο σχεδόν αιωνόβιος παλαίμαχος ηθοποιός, ο οποίος καλείται σήμερα Παρασκευή να κηδέψει τον γιο του από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας, ο πατέρας να κηδεύει τον γιο του, να βλέπει στο χώμα το σπλάχνο του.

Οσοι γνώριζαν τη σχέση του Θεόφιλου με τον πατέρα του μιλούν για την απόλυτη αγάπη. Ο ένας ζούσε για τον άλλον. Μαζί βόλτες, μαζί θεατρικές παραστάσεις, μαζί παντού. Μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος. Τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε μέσω facebook ο προσωπικός του φίλος, Βασίλης Σπυρόπουλος, ο οποίος συγκλονισμένος έγραψε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης: «Εφυγε σήμερα από τη ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε».

f2 2
O Θεόφιλος στο Ηρώδειο

Λίγη ώρα αργότερα, και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την απώλεια του φίλου του, έγραψε στο προφίλ του: «Μέσα στη νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών, του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος, ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις… Μεγάλη θλίψη». O Θεόφιλος Βανδώρος έγινε κυρίως γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από τη σειρά «Τμήμα Ηθών» του Μανούσου Μανουσάκη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, καθώς και Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στο DEREE College.

Οι μεγάλες αγάπες

Επί μία δεκαετία έζησε στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Ανδρέα Βουτσινά. Ωστόσο, για την επιστροφή του στην Ελλάδα πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η αγάπη που είχε για τον πατέρα του. Επιστρέφοντας συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες», και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας, Μ. Μανουσάκης κ.ά.

f3 tmima ithwn
Με τους Πάνο Μιχαλόπουλο, Τίτο Βανδή και Βερόνικα Αργέντζη στο «Τμήμα Ηθών»

Ανάμεσα στις μεγάλες του αγάπες ήταν και η μουσική και κυρίως η ροκ που είχε επηρεάσει και την εξωτερική εμφάνισή του. Από τη μακριά αλογοουρά, με την οποία τον πρωτογνωρίσαμε ως σκληρό και γοητευτικό αστυνομικό της μικρής οθόνης, μέχρι τα δερμάτινα μπουφάν και τις μπότες, τις οποίες δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ, ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας κλασικός ροκάς.

Ηξερε, εξάλλου, να παίζει κιθάρα και μπάσο, γι’ αυτό και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ένα γκρουπ με το οποίο έκανε live σε διάφορα ροκ στέκια της Αθήνας. Ανήσυχος, τολμηρός και ασυμβίβαστος, το 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αυστραλία. Εμεινε εκεί και δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα, αλλά τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας βιώσει ακόμη μία περιπέτεια από εκείνες που πάντα του άρεσε να κυνηγά.

Πριν από περίπου δύο χρόνια είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι. Τότε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν βράχος στο πλευρό του, είχε μιλήσει στην «Espresso» για την ασθένεια του γιου του: «Ανησυχώ πάρα πολύ. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως είναι καλύτερα. Ο Θεόφιλος είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει. Ομως, εγώ τα ‘χω χαμένα. Ανησυχώ πολύ». Σήμερα, όμως, καλείται να κηδέψει τον γιο του και καλύτερο φίλο της ζωής του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...