Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ερωτήματα και πολλά «γιατί» για τον χαμό του Ιάσονα που «θέρισε» φρουρός της Μπακογιάννη (video)

Εκκληση για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες απευθύνει η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα, που νοσηλεύεται κλινικά νεκρός στον Ευαγγελισμό μετά το φοβερό τροχαίο που προκάλεσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει ένα βίντεο, στο οποίο ακούγεται ένας αστυνομικός της Τροχαίας να απειλεί έναν δικυκλιστή που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και να απαιτεί να απομακρυνθεί από το σημείο του τροχαίου!

Στο εν λόγω βίντεο, που προκάλεσε σάλο στο twitter, ακούγεται ένας κούριερ, ο οποίος βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα και είδε τι συνέβη, να φωνάζει ότι ο άτυχος νέος πέρασε κανονικά με πράσινο. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο αστυνομικός της Τροχαίας που ήταν υπεύθυνος για την κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από την πλαϊνή πύλη της Βουλής και λέει απευθυνόμενος σε έναν συνάδελφό του: «Διώξ’ τον, μη λέει χαζομάρες»!

Παρά την αντίδραση του αστυνομικού, ο αυτόπτης μάρτυρας δεν φεύγει και φωνάζει απεγνωσμένα: «Μα, το παιδί!», για να λάβει την οργισμένη απάντηση του τροχονόμου: «Ασ’ το το παιδί, το παιδί. Εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε τώρα. Εξαφανίσου»! Τελικά ο νεαρός δικυκλιστής κατέθεσε για το τροχαίο, ενώ σήμερα εκτός απροόπτου θα καταθέσει και ο οδηγός ενός ταξί, που οι κάμερες κατέγραψαν ότι προπορευόταν της μοτοσικλέτας του 23χρονου.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού τροχαίου πολλοί ήταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που άσκησαν δριμύτατη κριτική στην Αστυνομία, επειδή δεν προχώρησε στη σύλληψη του υπαίτιου οδηγού. Το αποτέλεσμα ήταν πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο και γιατί, βάσει του άρθρου 43, παρ. 5 του ΚΟΚ, ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Αποδέκτρια αρνητικών σχολίων έγινε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η Ντόρα Μπακογιάννη, κυρίως για την απόφασή της να βγάλει ανακοίνωση με καθυστέρηση 48 ωρών, αφού προηγουμένως είχε διαπιστώσει τον σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο.

Στην ανακοίνωσή της η βουλευτής της Ν.Δ. παραδέχτηκε ότι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο Ιάσονα ανήκει στην ασφάλειά της και δήλωσε «βαθύτατα συντετριμμένη», διαβεβαιώνοντας παράλληλα την οικογένεια του νεαρού ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες. Παρ’ όλα αυτά, προκάλεσε την αντίδραση πολιτών, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι άργησε να πάρει θέση. Μέσα σε όλα αυτά, ράγισε καρδιές η δήλωση της μητέρας του άτυχου Ιάσονα ότι η οικογένειά της θα δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου της, η κατάστασή του οποίου είναι μη αναστρέψιμη:

«Το παιδί μου τελείωσε. Θα δώσει τα όργανά του. Εγώ αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα, επειδή ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά. Ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω… Και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν» ανέφερε η τραγική μητέρα στον Alpha.

Από την πλευρά της, η αδελφή του 23χρονου απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το δυστύχημα να ενημερώσει τις Αρχές: «Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες, για να εξακριβώσουμε τι συνέβη» τόνισε. Για το τραγικό συμβάν διεξάγεται έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας, το οποίο ήδη συντάσσει δικογραφία με βάση και το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού οδηγού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...