Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Mε το άνοιγμα των κομμωτηρίων στις 22 Μαρτίου θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η σταδιακή άρση του lockdown, με τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπή εμπειρογνωμόνων να κρίνει τον οδικό χάρτη της χαλάρωσης των μέτρων, σφραγίζοντας την κυβερνητική αποτυχία, σε μια άτυπη νίκη των δυσαρεστημένων πολιτών ενάντια στον παραλογισμό του Μεγάρου Μαξίμου, που τους έφερε στα κάγκελα, εν μέσω οικονομικής και ψυχολογικής ανέχειας.

Η προδιαγεγραμμένη πορεία της σταδιακής άρσης του lockdown έρχεται ως φυσικό επακόλουθο, αφού τα… έξυπνα μέτρα, που ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση, δεν «έπιασαν» σε κανένα επίπεδο. Οι περιορισμοί αφενός έχουν κουράσει οικονομικά και ψυχολογικά, αφετέρου δείχνουν να μην αποδίδουν, αφού τα κρούσματα αυξάνονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής ολοένα και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Στην ουσία πρόκειται για μια ωμή ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας, με αποτέλεσμα η επιτροπή να τρέχει τώρα για να τα πάρει πίσω άρον άρον, υπό το βάρος της λαϊκής οργής και της κοινωνικής αγανάκτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα αξιολογήσει τα μέτρα περιορισμού κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και θα εξετάσει σε ποιους τομείς μπορεί να υπάρξει μερική χαλάρωση, λαμβάνοντας υπόψη και την κόπωση των πολιτών έπειτα από έναν και πλέον χρόνο lockdown. Επίσης, θα ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις της κάθε επαγγελματικής ή κοινωνικής δραστηριότητας. Γι’ αυτό και η εισήγηση αναμένεται να είναι η σταδιακή επανέναρξη κάποιων από αυτές.

Στο κυβερνητικό τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως τα κομμωτήρια, στις 22 Μαρτίου, και το λιανεμπόριο, με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς στις 29 Μαρτίου. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων θα συνοδευτεί και με την επαναλειτουργία των κέντρων περιποίησης νυχιών, τα οποία θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα και μόνο με ραντεβού. Αντίστοιχα, αυστηροί κανόνες θα υπάρχουν και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν με ραντεβού, στην αρχή εκτός καταστήματος (click away) και στη συνέχεια και εντός (click inside) και με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο εσωτερικό, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου, όπως ίσχυε κατά τις περιόδους που η αγορά ήταν ανοικτή. Παράλληλα, εξετάζεται να υπάρχει όριο και στην απόσταση που μπορούν να κινούνται οι καταναλωτές. Όσον αφορά τα σχολεία και την εστίαση, το άνοιγμά τους μεταφέρεται για τον Απρίλιο.

Τέλος, εξετάζονται και αλλαγές στο μήνυμα με κωδικό 6 και στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Η πρόταση που υπάρχει είναι να μετατεθεί στις 21.00, όπως γίνεται τις καθημερινές. Επίσης, συζητείται να καταργηθεί η απαγόρευση της μετακίνησης 6 από δήμο σε δήμο με Ι.Χ. στα δύο χιλιόμετρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...