Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Συνοικέσια «μαϊμού» στα Χανιά! Προξενήτρα και «νύφη» απέσπασαν 377.250 ευρώ από ανυποψίαστους γαμπρούς

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έριξε γερή «καμπάνα» στην αετονύχισσα προξενήτρα, η οποία είχε ιδρύσει γραφείο ευρέσεως εργασίας αλλά και συνοικεσίων στα Χανιά και είχε αποσπάσει συνολικά 377.250 ευρώ από τα θύματά της, καταδικάζοντάς την σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία!

Το δικαστήριο καταδίκασε και τον έναν από τους δύο συνεργούς της σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 2013 έως το 2019 η Χανιώτισσα και οι δύο συνεργοί της -καθώς και ακόμα μία γυναίκα που παρίστανε τη… νύφη και δεν έχει εντοπιστεί (!)– εκμαίευαν πολύτιμες πληροφορίες από τις συνεντεύξεις που έδιναν οι υποψήφιοι γαμπροί και νύφες, αλλά και όσοι ευελπιστούσαν να πιάσουν δουλειά.

Η απατεώνισσα έκανε τέτοιες ερωτήσεις που οι απαντήσεις θα έδειχναν ποια από τα θύματα ήταν αφελή ή είχαν «χοντρό» πορτοφόλι. Στο μεταξύ, οι δύο συγκατηγορούμενοί της διαβεβαίωναν τους ανυποψίαστους Κρητικούς για τη φερεγγυότητα και την ασφάλεια των συναλλαγών, με τον έναν από τους δύο μάλιστα να έχει αναλάβει τη διεκπεραίωσή τους. Οπως είπε στο zarpanews.gr ένα από τα θύματα των απατεώνων, ο Αθανάσιος Παππάς, τον Σεπτέμβριο του 2018 ένας φίλος του γνώρισε τη βασική κατηγορούμενη, η οποία δήθεν θα εισέπραττε μία ασφάλεια ζωής επειδή έχασε τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια εγχείρησης που έκανε στη Γαλλία.

Η… οφειλή

Για να μπορέσει όμως να λάβει το ποσό της ασφάλειας έπρεπε προηγουμένως να αποπληρώσει κάποια οφειλόμενα και δεν είχε αρκετά χρήματα. Ο φίλος του κ. Παππά τον έπεισε να βοηθήσει και έτσι της έδωσε 14.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, ένας 78χρονος Χανιώτης αναζητούσε σύντροφο και στο γραφείο τού σύστησαν τη… νύφη, την οποία παρίστανε η τέταρτη κατηγορούμενη, που αναζητείται. Οι δράστες ενημέρωσαν το θύμα ότι η γυναίκα θα εισέπραττε 450.000 ευρώ από ασφάλεια ζωής τού συζύγου της, που πέθανε πρόσφατα στην Αφρική (!), αλλά για να γίνει αυτό θα έπρεπε προηγουμένως να βρεθούν 15.000 ευρώ, που υποτίθεται πως απαιτούσε το Ελληνικό Δημόσιο για να «ξεκλειδώσει» τον λογαριασμό.

Ο ηλικιωμένος πείστηκε και παρέδωσε στην αετονύχισσα 14.500 ευρώ, όμως αμέσως μετά του είπαν ότι η «νύφη το ‘σκασε» για την Αγγλία! Οταν τα θύματα πήγαν στο «γραφείο» για να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους, οι δύο συγκατηγορούμενοι της προξενήτρας τούς διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να τα χάσουν.

Το κατηγορητήριο αναφέρει, επίσης, πως το μεγαλύτερο ποσό, που πλησιάζει τα 300.000 ευρώ, είχε μεταβιβαστεί προς το «γραφείο» από έναν ακόμα Χανιώτη, ο οποίος όμως δεν θέλησε ποτέ να καταθέσει για τους λόγους που τον έκαναν να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...